Ezt menhelyekkel le lehet beszélni vagy esélytelen?
A barátnőm nagyon régóta nyaggat,hogy legyen macskánk, de én annyira nem vagyok oda érte, van 3 kutyánk, elég annyi állat.
Kutya párti vagyok, de gyerekkoromban volt több macskánk is.Mint minden állatot szeretem őket is, de letudom élni az életem macska nélkül.
A lényeg, hogy karácsonyra nincs semmi ötletem, és egy macskát úgysem tuda semmi sem űberelni nála, szóval arra gondoltam hogy akkor legyen macska.
Ez esetben viszont már menhelyről hoznám, de tisztában vagyok vele hogy ezeknek a karácsonyi állatoknak milyen sors szokott jutni, így feltételezem az ünnepekre nem adnak ki állatot.
Bárhogy alakul a mi kapcsolatunk, én vállalom a macskával kapcsolatos tehendőket élete végéig, így annak ellenére hogy ajándéknak veszem ha ne adj isten ő elhagyna 3-5-8 év múlva is, akkor se lesz az utcára kitéve a macska mert állatszerető emberként én ezt nem hagynám még akkor sem ha a szívem a kutyák felé húz.
A kutyák elfogadják a macskát, az egyikük élt még macskával amikor a szüleimnél laktam, a másikat biztos hogy nem fogja érdekelni és a legfitalabb lesz aki piszkálódni fog kicsit, de személyiségéből adódóan nem fogja bántani.
Nem akarok háztól elhozni váratlan szaporulatot, ízlelgessék csak miért kell ivartalanítani.
Ha már most vagy októberben felveszem a kapcsolatot egy menhelyel akkor szerintetek van esély hogy karácsony előtt elhozhatok egy macskát vagy akkor is ugyan úgy elzárkóznak majd ez elől?
Teljesen biztos hogy karácsonykor is adnak állatot ha jó helyre kerül. Egyébként sok cica van aki nem menhelyes, mindössze azért mert nem fért már be. Ideiglenes befogadónál szoktak lenni az ilyenek. Menhelyen csak a legszerencsétlenebbek vannak, amiket a halál torkából mentettek vagy oda lettek kidobva a menhely kapujába.
Megértem hogy szaporítótól nem akarsz, de nem minden cica olyan aminek gazdát keresnek.
Bármennyire szeretem a macskákat, szeretném KÖZÖSEN kiválasztani, nem az, hogy a barátom beállít egy randommal.
Te amúgy minden döntésből kihagyod a barátnődet? Mert értelmes ember egy ruhát sem ad csak úgy ajándékba a másiknak, nem egy élőlényt!
Érdemes attól a menhelytől érdeklődni, ahonnan szeretnéd elhozni a macskát.
Amit mindenképp ajánlok, hogy ne te válaszd ki egyedül. (ha én szeretnék macskát, akkor szeretném kiválasztani is )
Ha mindenképp meglepetést szeretnél karácsonyra, vegyél egy cicajátékot és tegyél mellé egy "bónt", amiben leírod, hogy karácsony után a kiválasztott menhelyen választhat egye cicát magának.
Így meglepetés is lesz és ő sem marad ki a választásból.
Esetleg a kiválasztott menhelytől érdeklődd meg, hogy melyik nap tudtok bemenni hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!