Miért akarnak sokszor a menhelyek olyan állatot az emberekre sózni amit nem is kértek("neki is szüksége van szerető gazdira")?
Tehát van egy adott cica amit szeretne az ember erre teljesen másikat kezdenek el ajánlani megmondják hogy azt nem lehet, helyette beteges öreg állatot akarnak odaadni amelynek sokszor különleges gondozási igénye van stb.
Már állítólag ismerösnél volt hogy pár napig rábeszélték öket hogy csak ideiglenesen az a beteg öreg állat aztán alig akaroztak érte jönni , és vérig voltak sértve hogy semmilyen állatot ne várjanak ez van és kész de látják hogy nem jó gazda lett volna stb
Mi játszodik le ilyenkor a fejükbe?
Nyilván oka van annak, hogy a kinézett állatot nem lehet örökbefogadni (még), vagy nem ajálnják az adott gazdának.
Ilyenkor megszokott eljárás, hogy ajánlanak helyette mást, hátha megtetszik, hátha beleszeretsz - mert egy potenciális gazdi vagy, akiből nem sok van, nem zavarnak el csak úgy, hogy nem és kész, mert nem akarnak senkit a háziszapik felé nyomni.
Olyan viszont nincs, hogy rádtukmálnak egy állatot, ha nem akarod.
Olyan van, hogy próbaidő, ha nem vagy biztos magadban, vagy ha az állat érdeke ezt kívánja (pl összeszoktatás meglévőkkel), de az állat nem ruha, amit felpróbálsz, az nem működik, hogy bocs ez nem kell, de adj mást. Egy "vidd innen mert mégse kell" sztori után persze, hogy nem adnak másikat.
Én a sziámi fajtamentéssel jártam hasonlóan.
Kitöltöttem a kérdőívüket, este visszaírt a nő hogy azonnal menjek egy másik cicáért aki a közelemben van. Ki fogják dobni, megölik, stb. Nem tudtam azonnal indulni, nem otthon voltam, hordozóm se volt még, este volt, venni se tudtam volna/kérni valakitől.
A kocsi is a barátomnál volt.
Egy helybéli ment érte másnap, de kiírta hogy enyhén túldramatizálta a fajtamentő, senki se akarta bántani szerencsétlen macskát.
Utána flegma lett a nő, nem tartogat senkinek se macskát, mit képzelek én hogy írni mertem.
Jobb is hogy nem utaztam fel pestre 150 km-t.
Inkább vettem egy cicát, az lett a vége.
az esztergomi menhelyen a szebb kutyákat kiviszik Németországban eladni. Amikor szüleim kinéztek 2 kutyát a honlapjukon, utána a menhelyen már nyomuk sem volt, aztán egy öreg, elég betegnek kinéző kutyát próbáltak rájuk sózni.
Mivel apám egy elég erélyes mérnökember, finoman jelezte a hölgynek, h mással szórakozzon, utána érdekes módon előkerült pár egészséges fiatalabb kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!