Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha nem jól vannak tartva az...

Ha nem jól vannak tartva az állatok,mit tehetek?

Figyelt kérdés
Egy háztartásban vagyok kénytelen élni az egyik rokonommal és vannak macskái. Nem ívartalanította a nöstény macskát és így lett 6 macskája. Akiket szintén nem ívartalanít ,ráadásul,alig add nekik enni is. Nincsenek megfelelően ellátva,sokszor betegek és bolhásak is. Mondtam,már neki hogy keresen nekik gazdát,aki legalább normálisan add enni nekik,mindig azt mondja majd majd..Mit lehet tenni,hogy jobb legyen mindenkinek? Én nem bírom ellátni őket és nem is akarom. Nekem van egy kutyám,akit normálisan elláttok,de mióta ennyi macska van az én költségeim növekedtek.PL: A kutyámról kiderült,hogy bolha allergiás ,mert soha nem volt bolhás de ennyi macska mellett minden héten legalább egyszer bele megy egy bolha és akkor fürdetés,rágás elleni intézkedések stb. Illetve,folyamatosan figyelnem kell hogy ne igyn/egyen a macskák táljából ,mert félek hogy beteg lesz.Mert a rokonom szereti csak kidobni a földre a macskáknak az élelmet,oszt jól van az ott majd megeszik.. Te mit tennél a helyemben,mielőtt kikészülnél idegileg?
2023. szept. 11. 11:34
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Lehet jelentgetni a nébih állatvédelmi hatóságnak. Na de vele laksz, bizonyos mértékben függsz tőle.

Nem lenne okos dolog jelentgetned, eladogatnod a macskáit, stb.

Költözz el. Utána úgy jelentgeted, ahogy akarod.

2023. szept. 12. 08:31
 22/26 anonim ***** válasza:
48%
Majd én feljelentem állatkínzásért. Ird meg privatban a nevet cimet.
2023. szept. 12. 14:33
 23/26 anonim ***** válasza:
28%

Amugy meg ha te is egy hazba elsz veluk akkor ugyanolyan felelosseged van a cicak irant mint a gazdanak,teged is megbuntetnek ha nem adsz nekik etelt

De eleve hogy birod nezni hogy eheznek?

2023. szept. 12. 14:53
 24/26 anonim ***** válasza:
85%

:D én nemláttam sehol ahol azt irná a kérdező hogy eheznek az állatok..vagy én értettem félre?

Amikor ittvagyok én etetem a macskákat is…

Hol itt az hogy éheznek?

Esetleg amikor a kérdező nincs ott akkor valszinű hogy éheznek…mert a másik fél még annyit sem törődik velük mint a kérdező…..

Imádom az online állatvédőket…

2023. szept. 12. 15:07
 25/26 anonim ***** válasza:

24

Akkor igen, figyelmetlenul olvasol.

Azt irta: “alig add nekik enni is”. A kerdezo szokott nekik adni, foleg mivel a macskak raugranak a kutyaja etelere. Egy macska nem habzsol, rájár az etelre. Ha egy macska a kutya etelet eszi, akkor nagyon ehes..

Remelem sikerul neki megoldania, mert ez igy valoban allatkinzas a lakotarsa reszerol. En jelentenem, es segitseget kernek ahol csak tudok. Interneten kutakodnék mit lehet ilyenkor csinalni. Telefonalgatnek. Foleg mivel az allatok betegek is, mint irta. Ez az egyetlen eselyuk.

2023. szept. 12. 19:02
 26/26 anonim ***** válasza:
72%

Nem tudnám elnézni hogy éhesek, betegek. Kerüljön bármennyibe. Már régen fel kellett volna venni a kapcsolatot állatmentő szervezettel az ivartalanítás és gyógykezelés végett! Akár a "lakótársad" a jegyzőnél jelenteni, hogy vitessék el a cicákat megfelelő helyre!

A helyzet napról napra romlani fog csak, mielőbb cselekedj!

2023. szept. 12. 22:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!