Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha nem jól vannak tartva az...

Ha nem jól vannak tartva az állatok,mit tehetek?

Figyelt kérdés
Egy háztartásban vagyok kénytelen élni az egyik rokonommal és vannak macskái. Nem ívartalanította a nöstény macskát és így lett 6 macskája. Akiket szintén nem ívartalanít ,ráadásul,alig add nekik enni is. Nincsenek megfelelően ellátva,sokszor betegek és bolhásak is. Mondtam,már neki hogy keresen nekik gazdát,aki legalább normálisan add enni nekik,mindig azt mondja majd majd..Mit lehet tenni,hogy jobb legyen mindenkinek? Én nem bírom ellátni őket és nem is akarom. Nekem van egy kutyám,akit normálisan elláttok,de mióta ennyi macska van az én költségeim növekedtek.PL: A kutyámról kiderült,hogy bolha allergiás ,mert soha nem volt bolhás de ennyi macska mellett minden héten legalább egyszer bele megy egy bolha és akkor fürdetés,rágás elleni intézkedések stb. Illetve,folyamatosan figyelnem kell hogy ne igyn/egyen a macskák táljából ,mert félek hogy beteg lesz.Mert a rokonom szereti csak kidobni a földre a macskáknak az élelmet,oszt jól van az ott majd megeszik.. Te mit tennél a helyemben,mielőtt kikészülnél idegileg?
2023. szept. 11. 11:34
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Először is, szoktam adni enni a macskáknak én is, főleg hogy rárohannak a kutyám kajájára és elveszik előle. Viszont, nehogy már én ettesek ennyi állatot, főleg hogy nem is az enyémek. Ráadásul, nekem pont elég anyagilag a kutyám,nem igazán engedhetek meg magamnak még 6 macskát. Nem kis macskák, már mind felnőttek.
2023. szept. 11. 14:09
 12/26 anonim ***** válasza:
0%

Ha nem vagy hajlando a macskákat etetni mindig akkor hívd ki az állatvédőket! Amúgy meg macska kajából annyi olcsó van ,nem kell kamuzni hogy anyagilag nem tudod finanszírozni

Pl : [link]

2023. szept. 11. 14:25
 13/26 A kérdező kommentje:

300ft 1 konzerv 6 macska van, mégha csak 3 konzervet veszek(ami kevés 6 macskának) az is egy hónapban 27.000 Ft.

Nem, nincs annyi felesleges pénzem, elég a saját kutyámat ellátni.

2023. szept. 11. 14:52
 14/26 anonim ***** válasza:
89%

Bocs, de en se tudnek etetni 6 macskat, tok ertheto a kerdezo allaspontja is.

Raadasul amit linkeltel 12-es, abbol egy macskanak is legalabb 2 kene egy nap. Akkor szorozd mar meg, mennyibe is kerulne ennyi macska etetese havonta.

Bar persze tappal olcsobb lenne. De ha nem tudja vallalni, akkor nem, tok ertheto.

2023. szept. 11. 14:56
 15/26 anonim ***** válasza:
87%
12 neked félrever a szíved! Ne egy 10 dékás árát nézd! Számolj kicsit
2023. szept. 11. 16:02
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

Akkor meg vegyen szàraztàpot ,bármi jobb mint a semmi és az éhezés a macskàknak,gondoljàtok már magatokat a macska helyébe

Egésznap éhezés… akkor meg az állatvédőket hívd ki ,inkább minthogy szenvedjenek az állatok!! Azt miért nem birod kihívni? Lusta vagy???

2023. szept. 11. 16:16
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Az állatvédőket nem lehet így házhoz hívni. Semmilyen hatáskörük nincs ilyen esetben eljárni. Főleg hogy a legtöbb szervezetnél a plafonról is macskák lógnak mert annyi felelőtlen gazdi van. Aki ezzel dobálózik hogy hívd ki az állatvédőket annak fogalma nincs az állatvédő egyesületek működéséről...
2023. szept. 11. 17:02
 18/26 anonim ***** válasza:
45%

1x is kimondottan nemszeretem a macskákat..de bele tudom képzelni magam a helyébe…

A természet egyik legkiválóbb ragadozója vagyok még ha “mini”is..és nem mellesleg hùsevő…levadászok valamit/valamiket és megeszem…

Kérdzeő

Nemtudom magyarban van e államilag támogatott..?ivartalanítás

Ingyenes vagy nagyon kedvezményes..vagy ha nőstény/vemhes akkor ingyenes

Van mindenféleképp…gondolom Magyarországon is..?

Esetleg hivj fel pár rendelőt kérdezd meg hogy van e esetleg

Ingyenes e..?szedd össze a macskákat és vidd el ivartalanìtani vagy állatvédők akik esetleg àlják a költségek egy részét vagy teljes költséget? Szerbiában meglepően de működik az ilyen

Ezzel már előre megoldasz rengeteg problémàt

Aztán megbeszélni a rokonodda akivel laksz hogy ok marad 1-2cica ha ragaszkodik hozzá de a többinek gazdit kell találni és anyagilak is könnyebb eltartani 1-2macskát mintsem 6ot…

2023. szept. 11. 17:11
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

18vagyok

Még annyi hogy nemrég ahogy meghaltak a nagyszüleim ottmaradtak a macskák elég “vadak”voltak

Nagynehezen befogtuk ivartalanitottuk (mindig volt kismacska a háznál de tanyárol van szó éhezni neméhezett semmilyen állat(se) ott!)3fiatal volt azoknak találtunk gazdit a 2öreg meg ottvan

Hetente kimegyünk meg akkor viszünk egy kis “jobb falatot”nekik

Megnézzük a zsákos tàpjukat és gol

Élnek ameddig èlnek

2023. szept. 11. 17:17
 20/26 anonim ***** válasza:
61%

Egyéni tulajdon: Ha a közös háztartásban minden tag saját házikedvencet tart, akkor általában ők felelnek az adott házikedvenc gondozásáért, etetéséért és jólétéért. Ebben az esetben minden házikedvenc tulajdonosának általában saját állatairól kell gondoskodnia, valamint vállalnia a felelősséget.

Közös tulajdon: Előfordulhat, hogy a közös háztartásban élők többen tulajdonolnak egy házikedvencet. Ilyen esetekben a házikedvenc gondozása több lakó közös felelőssége. A házikedvenc ellátásával, költségeivel és jólétével kapcsolatos döntések általában ezen személyek által közösen hozottak.

Háztartási házikedvenc: Néhány háztartásban lehet egy meghatározott "háztartási házikedvenc", amelyet minden tag felelősségeként kezelnek. Ilyen esetekben a házikedvenc gondozása, költségei és azzal kapcsolatos döntések közös felelősség a háztartásban élő minden személy számára.

2023. szept. 11. 18:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!