Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hányt a cicám, itthon hagyhatom?

Hányt a cicám, itthon hagyhatom?

Figyelt kérdés
Ma reggel 3x hányt egymás után, először még volt benne étel, másodszor kevesebb, harmadszor csak víz. Az utolsó időpontja 7:30. Nincs autónk, orvos 10 km, nem akartam rángatni, gondoltam várok, de lassan indulnom kell munkába. 7:30 óta nem hányt, pedig ivott is vizet és rendesen evett is azóta, illetve játszani is volt energiája. A férjem 3 óra múlva jön, addig lenne egyedül. Szerintem nem lesz baj, de szükségem van megerősítésre. Amúgy csak benti cica, fogalmunk sincs mitől lehetett, figyelünk, hogy ne férjen hozzá semmi mérgezőhöz. Tegnap este viszont bejött egy nagy éjjeli lepke, amit ma már nem találtunk, talán azt ehette meg, de ez csak tipp.
2023. szept. 7. 12:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kedve jó, eszik-iszik akkor nyugodtan magára hagyhatod.
2023. szept. 7. 12:39
 2/3 anonim ***** válasza:
98%

Miért hányt volna a lepkétől? Semmi baja nem lesz tőle, a macska ragadozó, megeszi a nagyobb rovarokat is.

Ha eszik, iszik, játszik rendesen, a hányás nem volt véres, és ma már nem hány többet, akkor szerintem nem kell aggódnod. A cicák alapból hajlamosabbak a hányásra, mint más állatok. Habzsolás, fű legelés, mosakodásnál benyelt szőr, stb. sokmindentől hányhatnak. Lehet, hogy túl gyorsan evett vagy érzékeny a gyomra. Ha többször előfordul ilyen, akkor az előbbire megoldás lehet a habzsolás elleni tálka/szőnyeg, utóbbira pedig vannak kifejezetten érzékeny gyomrú cicáknak való tápok.

2023. szept. 7. 12:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Adj neki 1,5% os tejet kis vizzel higitva , legyen friss vize is , ez segit .
2023. szept. 7. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!