S. O. S! Itthon hagyhatom a tengerimalacokat így?
Elnézést, hogy nem csak a kérdésre válaszolok, de miért adtok magot a tengerimalacoknak?
Nem magevők, szigorúan tilos nekik magokat adni, komoly emésztési panaszokhoz vezethet és akár ki is szúrhatja a belüket a mag. A tűzzel játszol.
Szénát kapjanak mindig, frissen szedett füveket, gyomokat. És emellé kaphatnak zöldségeket, gyümöcslöket. Tápok közül egyedül ez ami elfogadható:
A kérdésre válaszolva, én nem hagynám egyedül őket ennyi időre egyedül. Ha pl az itatónak baja lesz(nem tökéletesek, van hogy elfolynak), akkor ott maradnak víz nélkül napokig.
A másik dolog, hogy nagyon mohók, nem tudnak tartalékolni, gyakorlatilag mindent megesznek rövid idő alatt.
Az utolsó pár napban szinte 100%, hogy semmi nem lesz előttük, éhezni fognak.
Ez egy növényevő állatnál(aminek az anatómiáját inkább nem magyarázom, ha magokkal etetitek...) ez végzetes lehet, folyamatosan enniük kell. Kevesebb mint egy nap alatt, ha nem esznek, akkor el kezd leállni a bélműködésük.
Nem lehet őket ennyi időre egyedül hagyni.
Ha mégis erre kényszerülnék, akkor legalább egy kg szénát tennék be, és ennél jóval több frissen szedett füvet.
Tennék be egy jó nagy adag tápot és nagyon sok zöldséget.
Nem ilyen egy paradicsomot amit te írtál(sajnálod?).. Több kiló zöldséget tennék be nekik vegyesen.
És legalább két itatót, hogyha az egyiknek baja lenne, akkor a másikból tudjanak inni.
De egyébként nem értem a kérdést, a minden napokban nem látjátok, hogy mennyi kaja fogy el naponta?
Én reggel indulás előtt alaposan megetetem őket, és mégis délután amikor hazaérek már alig van előttük kaja.
Egy napra nem hagynám őket egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!