Miért tűnnek el a kan macskák 2 év után tőlünk? A koca macskáinkkal nincsenek ilyen gondok, több 10 éve élnek/éltek.
Figyelt kérdés
2023. júl. 24. 00:34
1/21 anonim válasza:
Ivartalanítani kéne és akkor nem kóborolna el szerencsétlen és nem tépnék szét a kutyák.
2/21 anonim válasza:
#1 Az ivartalanítás a nemkívánatos szaporulaton segít, alapjáraton nem kéne olyannak macskát tartania, aki engedi kószálni a nagyvilágban. Felelőtlen az ilyen, állattartónak is alig nevezhető.
3/21 anonim válasza:
A macska nem koca, magyarul egyszerűen nőstény. Régebben olvastam olyan érvelést, hogy a lengyeleknél koca, és mivel "sok a közös", nálunk is az, és a népnyelvben valóban létezik macskára ez a kifejezés, de szimplán nincs rá magyar szavunk, marad a nőstény. Érdekes módon a hímre van szavunk, kandúr. (Vö. a nyúlnál is a hímet baknak hívjuk, de a nőstényt nem hívjuk sutának, hanem simán csak nősténynek.)
4/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy felvilágosítottatok. A környezetem is ezt használta, így rám is átragadt.:)
A környéken nincsenek kutyák, kivéve ha nem kóborol el 6 utcával arrébb.
2023. júl. 24. 06:55
5/21 Salx Narval válasza:
Hihetetlen távokat járnak be, 6 utca nem távolság számukra és sajnos előbb utóbb rajtavesznek ha nem kutya akkor autó, ha nem autó akkor méreg, stb-stb. Az ivartalanítás egy szabadsághoz szokott cicót már nem tart házközelbe de lehet, hogy még egy ivartalanított szobait sem ha ki akar és tud szökni. Minden esetre ha ivartalanítva vannak nem megy el a maradék eszük párzási időszakban és jobban tudnak vigyázni magukra is de ez sajna még nem garancia a túlélésre. Megfontolandó lenne lemondani a macskákról egy ilyen helyzetben legalábbis a kinti tartásukról. Egy ivartalanított nőstényem volt csak életem során amelyiket kint és bent is biztonságosan lehetett tartani mert nem hagyta el soha az udvart, mondjuk a házat és belső kertet is ritkán.:D
7/21 anonim válasza:
#12 Én speciel ha lányt ír, vagy még rosszabb, kislányt, akkor nem kiselőadást írok arról, hogy hogyan hívjuk magyarul, hanem kiröhögöm, lehülyézem, hogy minek kell antropomorfizálni egy állatot, ennyire magányos senki nem lehet.
8/21 A kérdező kommentje:
#10 - Köszönöm a válaszod! Szeretem az állatokat, viszont jogos, ha a környéken nincsenek biztonságban, akkor nem éri meg tartani, hogy bántva legyenek. Egyébként a cicáim ivartalanítva vannak, alapból úgy hoztam/fogadtam be az utcáról, hogy az első ez volt, mert nem akarom, hogy miattam is több állat szenvedjen.
2023. júl. 24. 11:03
9/21 A kérdező kommentje:
Én is jókat nevetek azon, hogy leírjátok mekkorákat szórakoztok a hülyeségemen. Legalább feldobtátok a napom (remélem én is a tiéteket) és tanultam valami újat, ami miatt kevésbé néznek hülyének. :D
2023. júl. 24. 11:04
10/21 anonim válasza:
#16 Na látod, ez egy egészséges és intelligens hozzáállás. Mármint nem a macska kószálása, mert tényleg bejár bő 10 km-t egy éjszaka alatt, ha olyan kedve van, hanem az, hogy így állsz ahhoz, hogy tanultál valami újat. Szerintem minden nap elpazarolt, amikor nem tanulok valami újat, és nem kell legalább egyszer elismernem, hogy valamiben nem volt igazam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!