Mennyit koltotok egy macskara egy honapban?
18.000 Ft
Egy jól megtermett kabdúr
Míg fiatal a cica, addig nem sokat. A macskám 17 éves koráig élt, úgy 14 éves koráig csak a kaja és az alom volt a költség, évente egy állatorvos, illetve nyaraláskor fogadtam cicaszittert mellé. Az elején a fekvőhely, szállítóbox, játékok, alomtál (fedeles, ha szobai) etető tálak, ezek egyszeri kiadások, bár mi az alomtálat és az etetőket is többször lecseréltük.
De időskorában romlott a veséje, a vesevédő táp havi 30-40 volt, vitaminok, valamint gyakrabban kellett almot cserélni és 2-t kellett tartani alomból, mert csak a teljesen frisset használta. Az élete utolsó fél évében 300.000 ft-ot költöttünk a kezeléseire, az infúziós kúrákra, majd a fájdalomcsillapításra. Persze van aki az idős állatkáját simán elaltatja, mi nehezen szakadtunk el tőle.
Szóval amíg egészséges és fiatal, addig kis költséggel jár, de ha orvos kell... Egy állatorvosi vizit kezeléssel, vérkép analízissel 40.000 például. Az állatgyógyszereken nincs támogatás, 10 szem antibiotikumért 8.000 ft-ot fizettem pár éve, ilyesmivel számolj. Nem árt belegondolni ebbe se azért.
10 ezer körül költök táppal, alommal együtt, de én 7 kilós kiszerelésben veszem a tápot, úgy olcsóbb, mert 3 macska van, viszont nagyon jó minőségű táp.
Ebben nincs benne a bolha-kullancs védelem, az még havi 2-3 ezer, de mivel nem nagyon járnak ki, nem mindig cseppentem rájuk.
20 ezer ft kb
10000 a havi konzervje, pedig főtt ételt is eszik mellé.
A macskaalom szintén 10 ezer ft.
Havi konzervre 10ezret elkölteni baromság, a legtöbb konzerv ótvar minőségű, ha rendeset kapna, az mwg nem 10ezer lenne.
Négynaponta 5kiló almot meg a legnagyobb ökörség elhasználni, nem kell 5naponta teljes csere csak ha a legolcsóbb teszkósat használod ami 3 nap múlva büdös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!