Macskáról bolha a lakásban? Mit lehet tenni?
Sziasztok,
Utcáról befogadtunk egy ázott, lefogyott kismacskát, aki az alultápláltságon kívül nem tűnt betegnek. Egy ideig vártunk, hátha feltűnik a gazdája, de nem történt semmi, ezért befogadtuk véglegesen. 3 hét elteltével elvittem állatorvoshoz, ahol kiderült hogy bolhás.
Kapott féreghajtót, bolhaírtót, oltásokat stb.
A cica nagyon jól van, de az első nap nagyon sok bolha esett ki belőle amik rövid idő után elpusztultak, viszont mivel benti cica, aggódok hogy a több hét alatt elterjedtek róla a bolhák a lakásban.
Azóta naponta nézem az ágyakat, kanapét, fotelt és nagy ritkán találok 1-1 apró bolhát. Rajtunk nincsenek a csípések és már a cica is védett egy hónapig.
Mit kell tennem hogy végleg kiirtsam a bolhát a lakásból? Most hogy a macskát nem bánthatják, egy idő után nem fognak eltűnni maguktól is?
Szerencsére azért nem nyüzsögnek, de ritkán fel-fel bukkannak.
Istenem, egy-egy bolha miatt nem kell mindjárt profit hívni, ózongenerátort venni 8ami mellesleg veszélyes is lehet, ha nincs megfelelően használva), pláne a macskát leborotválni (fura egy "állatorvos" lehetett, aki ilyet javasolt). Amit az első hozzászóló írt, tökéletesen elegendő: pár hétig gyakoribb porszívózás, ha van gőzölő, az is nagyon jó, külön figyelmet fordítani a cica kedvelt alvóhelyeire, és természetesen gondoskodni a cica védelméről.
Ezek a bolhák nem fognak csak úgy maguktól elszaporodni, mert a szaporodásukhoz vérszívás kell, és az állatokra specializálódtak - ahogy írod is, tapasztaljátok, hogy titeket nem csípnek. Ha bárhol bujkál még a lakásban, az elsősorban a cicát fogja célba venni, ezért fontos, hogy ő továbbra is védett legyen. Ezen felül nem kell túlzásokba esni.
Hú ezt tudom milyen..
Mi is hoztunk cicát, fogadtam is be beteg cicát, akit én kezeltem ki betegségből.
Volt olyan év mikor hiába kezdtük fürdetéssel bolha elleni samponnal
kezeltük le a cicát pluszba, egyszerűen nemhogy megdöglöttek volna a bolhák és egyre kevesebb lett volna, neem. A bolhák ehelyett egyre nagyobbak lettek és egyre ellenállóbbak 🤦♀️
Biokill spayvel fújtam a lakást napokig és még 3x pár hét különbséggel, a cicákat meg már nem is tudom melyik kombinált cseppel tudtuk leírtani, de az is eltartott 3 vagy 4 kezelésig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!