Macskára kullancs ellen?
Van valakinek valami bevált szer amitől tényleg nem mennek bele a kullancsok macskába? Sajna pár naponta kell kiszednem legalább egyet, de az sem példátlan, hogy nem is egy van benne.
Falu, szóval kóborol erre-arra, az nem járható, hogy lakásba bezárni.
Próbáltam már ilyen kis ampullás riasztót, végig kellett csepegtetni a gerince mentén leírás szerint. Nem használt semmit.
Utána lett ilyen kis pumpálós, 30cm-ről körbefújni míg át nem nedvesíti a bundáját, ez sem tartotta távol őket.
Az ampullás cimkéje már nincs meg, annak volt az a használati útmutatója, hogy a gerince mentén kell végigcsepegtetni.
A pumpálós pedig ez:
Ezt is leírás szerint csináltam, szombaton fújtam be vele, tegnap már kullancsot szedtem ki ismét. :(
Olyan szer nincs, ami teljesen távol tartja a kullancsot. Főleg, ha nagyon fertőzött a környék. Tavasszal, ősszel tobzódnak a legjobban a kullancsok.
Szinte minden szer csak annyit ajánl, ha beleme4gy a kullancs az állatba, megöli.
A " kis ampullás riasztót" pedig nem a gerincén kell végig tenni, hanem csak a nyakszirtjére. Mindenhol máshol a macska lenyalja.
Van a közelbe egy kis erdős-bokros rész, ott vannak valószínűleg, illetve ott tudnak legjobban szerintem belemenni.
4-es: Köszönöm a beszólást, de elolvastam, és ebben biztos vagyok, hogy úgy volt a elírásán, hogy a gerince mentén csepegtessem végig, mivel először csináltam ilyesmit, természetes, hogy azzal kezdtem, hogy elolvastam. De lehet a blokkja még megvan a táskám, akkor a neve is meglesz.
ma 09:45
A Stronghold nem használ kullancsra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!