Frontline bolha elleni spot kutyásba is rátehető macskára?
Ami csak fipronil tartalmú, az mehet nyugodtan macskára is, de max. 0,4-0,5 ml menjen a cicára!!! DE vigyázz, mert van olyan frontline, amiben más hatóanyag is van a fipronilon kívül.
Én Effipro-t szoktam venni, nagy kiszerelést és azt osztom szét a kutyák, cicák közt testsúlyarányosan. Egy üres, tű nélküli fecskendővel adagolom a bőrükre és azzal is mérem ki. Ha meg nem fogy el mind, akkor a fecskendőben elvan a következő alkalomig.
A kutyának való bolha elleni szerek túlnyomó többsége a macskára nézve halálos méreg!
Kérdező, ha nem vagy biztos abban, hogy a felsorolt összetevők közül mi hatóanyag és mi nem (amit az első írt), akkor NE CSINÁLD, szépen kérlek, amíg nem kérdezted meg róla az állatorvosotokat!
Ígyvan, ahogy az utolsó mondja ha nem vag biztos benne ne csináld ha nem akarod kínok közt kimúlni látni a macskád.
7-es, rendben, igazad van, ez sajnos nekem is későn villant át az agyamon, hogy mi van, ha ráteszi a macskára a teljes pipettát vagy valami combósat ad neki, amiben van más hatóanyag is, amiről nem tudok. Inkább én is azt javaslom, kérdezze meg az állatorvost.
Én olyat is hallottam, hogy volt aki elkezdte így osztogatni a nagy ampullát több felé, fecskendővel felszívta az adagot, de amilyen sötét volt, beszúrta tűvel a bőre alá, tehát nem csak a bőrre cseppentette, hanem beinjekciózta a kutyát és szegény meg is halt.:( Már bánom, hogy leírtam a választ, mert tényleg igaz, hogy a fipronil adható macskának, de ha nem figyelnek az adagolásra vagy rosszul használják, tényleg megölhetik vele:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!