Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tennének a helyemben?

Tmt905 kérdése:

Mit tennének a helyemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy hete hoztam haza két kiscicát(testvérek). Figyelmeztetve voltam, hogy pár napig zárt helyen kell lenniük, hogy hozzászokjanak az új környezethez, zajokhoz, stb. míg kiengedem őket az udvarra.

A garázsban voltak bezárva 2 napig, 3. napon kiengedtem őket, először csak kb. fél órára, később már egy órára, következő nap már fél napig tárva volt a garázsajtó, kezdték megszokni a helyet, játszottak, majd mikor elfáradtak, bementek a garázsba és pihentek, szóval már tudták hol az alvóhelyük és az élelem. Ma, azaz a 6. napon, el kellett mennem dolgozni, gondoltam ne legyenek egész nap bezárva, mielőtt elmentem, öntöttem nekik tejet, majd kint hagytam őket az udvaron.

Este jövök haza, és az egyik cica eltűnt, körbejártam mindent, sehol sem találom. És pont az veszett el, amelyik bátrabb volt, és mindig odajött hozzám, mikor hívtam.

Az udvaromon a múltban már többször láttam idegen macskákat, elképzelhető, hogy az idegen macska tüntette el a kiscicát? Képes macska macskát ölni? Ha igen, elrejti a tetemet, vagy otthagyja ahol éppen van, mint az egeret/verebet stb.?

2 órán át kerestem az udvaron, igaz sötétben és elemlámpával. Az udvarom jól elszigetelt, kétlem hogy megszökött volna. A kerítést még biztosan nem tudja átmászni.

Esetleg valami tipp, hogyan védjem meg a másik cicát? Nem szeretném bezárva tartani míg fel nem nő.

Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat!

Egyébként a cicák 9 hetesek voltak, mikor hozzám kerültek.

2023. jún. 16. 02:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Tej nem valo a macskanak, a tevhitekkel ellentetben. A kinti macskaknak meg altalaban ez a sorsuk, elobb-utobb eltűnnek. Vagy macskabiztos kerites/kifutó, vagy bent tartod es felugyelettel mehet ki, amikor otthon vagy.
2023. jún. 16. 05:34
 2/10 anonim ***** válasza:
25%
Macska nem öl macskát, kölyköt sem, de moroghat, fújhat rá, rátamadhat, elüldözheti. De lehet, hogy magától ment felfedezőútra vagy esetleg ember is elvihette.
2023. jún. 16. 06:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem eshetett be valamibe, vagy bújhatott be (szorulhatott be) valahova. Kocsi motortere is esélyes lehet...
2023. jún. 16. 08:28
 4/10 anonim ***** válasza:
39%
Sehogy , neked nem való állat , sem a lehetőségek nem optimálisak sem a tájekozottságod szintje sem a rutinod nem teszi lehetővé .
2023. jún. 16. 09:08
 5/10 anonim ***** válasza:
77%
Általában ha anya macska van akkor fojtja le a kanmacska a kölyköket. Nálunk is vitt el hiába írja a 2es láttuk ahogy a szájában viszi a kismacskát. Ha ki tudott menni a kapu alatt esélyes hogy elment valaki után vagy gyerekek elcsalták. De én a kan macskára tippelek.
2023. jún. 16. 09:09
 6/10 anonim ***** válasza:
79%

A legyenek zárt helyen meg a szokják a környezetet tanács azt jelenti, hogy kábé most kezdhetnék felfedezni a tágabb környezetüket, szigorúan felügyelet mellett.

A garázsba zárás magában sem megfelelő, a pár nap után kib*szom őket az udvarra pedig nem kiszoktatás.

Tényleg nem való neked macska.

2023. jún. 16. 09:32
 7/10 anonim ***** válasza:
17%
Az isten szerelmére, felejtsd már el ezt a rohadt magyar népmesét, hogy a macska tejet iszik, mert NEM igaz! Nem tudja megemészteni!
2023. jún. 16. 10:34
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A kinti cicák sajnos sokkal nagyobb veszélyben vannak a bent élő társaikkal szemben.Keresd őt,hívd hátha előjön.Én a helyedben inkább bent tartanám.Tej pedig nem való macskának mert laktóz érzékeny az összes.
2023. jún. 16. 13:36
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Egyelőre nem került elő a cicus.

Az udvaron 3 autó parkol, benéztem a motortérbe, hívtam őt, de nem jártam sikerrel.

A kerítésen/kapun, sem körülötte nincs akkora hézag, ahol kifért volna, és rajtam kívül más ember nem járt a telken. Azért még reménykedem, hogy előkerül.

6-os: régebben is voltak macskáink, kiscicáink, nem emlékszem rá, hogy extra törődést igényeltek volna.

2023. jún. 16. 14:42
 10/10 anonim ***** válasza:
24%

Persze, hogy nem emlékszel, mert sok idiótának annyi a macskatartás, hogy kib... az udvarra, ha meghal, kit zavar, lesz másik.

Undorító - de te is hozod a mintát, szóval mindegy is.

2023. jún. 17. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!