Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit tennének a helyemben?...

Mit tennének a helyemben? Véget vessek ennek a barátságnak?SOS!!

Figyelt kérdés

Van egy 'jo' barátnőm az osztályból de sulin kívül nem nagyon beszélünk. Suliban elvagyunk viszont egy probléma van. Vagdossa magát már régóta, régen beszéltünk róla sokat és próbáltam ésszel lebeszélni róla es próbáltam javaslatot adni neki de nem hallgatott, azóta már nem mondom hogy ne csinálja mert úgyis lesz4rja. Na most oké, csinálja, viszont kezd elfajulni a dolog, mert a mostani vágásaivyl konkrétan traumatizál és sokkol és állandóan róla beszél hogy milyen melyet csinál és milyet akar csinálni és sajnálta magát hogy alig tud mozogni a hegeitol es tesizni se tud. DE B4SZKI AKKOR HA EZT MONDJA MIERT CSINALJA??. Már unom, beleuntam. A legdurvább az, hogy múlt héten olyan melyeket csinalt hogy (nem értek hozzá hogy mi a neve, mert elvileg ezeknek a seb melysegeknek Twitteren van konkret neve) de azt mondja hogy allitolag valami zsirretegbe is belevágott, meg megmutatta nekem es mondta hogy nyúljak bele, meg ilyenek!!!....

És egyszer pulcsin keresztül belenyomta az ujjam a sebebe es kerdezte hogy milyen erzes. Es utana lesokkoltam es megkerdezte nevetve hogy: Naaa, traumatizáltalak?:)

Amit legutobb csinált nagyjából egy 15-20 cm hosszú és a legszetnyiltabb reszen 4-5 cm!!! vastag.

Már unom az egészet és mivel csak sajnáltatni akarja ezzel a viselkedéssel magát, beleuntam, nincs kedvem ehhez az egészhez már, elég volt.

Hozzátok fordulok, mitévő legyek, véget vessek ennek a barátságnak, szóljak a szuleinek, szóljak az igazgatónak vagy az ofonek? Vagy csak hagyjam mostmár a pics4ba, es uljek el mellole?

2023. jan. 28. 10:11
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Sürgősen vess véget a barátságnak de ami a legfontosabb, hogy mindenképp szólj valakinek, lehetőleg olyannak aki mindkettőtökkel kapcsolatban van, pl osztályfőnök, ha ő semmit nem tesz akkor igazgató, ha ő se akkor szüleid beszéljenek az ő szüleivel. Akármi amit ki tudsz találni a lényeg hogy felnőtt legyen Ez a lány nagyon beteg, sürgősen segítségre van szüksége, és ha semmi nem történik nem csak magát, hanem a környezetét is tönkreteszi. Pl gondoljunk bele, ha elkezdi egy pici gyereknek mutogatni ezeket, vagy azoknak, akik vér iszonyuk van. Remélhetőleg bekerül a pszichiátriára és ott kezelik.
2023. jan. 28. 10:17
 2/8 A kérdező kommentje:
#1 köszönöm szépen, igen, maximálisan egyetértek minden szavaddal. Engem is nagyon traumatizált, ez már lassan az én zaklatásom is!!
2023. jan. 28. 10:20
 3/8 anonim ***** válasza:
49%
Azaz, vess veget neki, rugj bele mintha nem érezné igyis elég szrul magát. Érzelmi intelligencia 0
2023. jan. 28. 22:13
 4/8 anonim ***** válasza:
49%
Soha többé nem állnék szóba ilyen pszichopata tyúkkal.
2023. jan. 28. 23:25
 5/8 anonim ***** válasza:
70%
#3 Látom te is szívesen zsarolod az embereket érzelmileg. Alapból is mindenkinek szabad döntése, hogy kivel akar kapcsolatban lenni, és kivel nem. (Egyetlen kivétel a szülő-gyermek kapcsolat amennyiben a gyerek még nem képes ellátni magát.) Szóval ha ez a lány nem tiszteli a barátja által szabott határokat, vagyis a kérdezőn akarja kiélni az exhibicionista fétiseit a sebei mutogatásával, holott amaz világosan kérte hogy ne tegye, akkor igenis számítson rá, hogy annak a barátságnak hamar vége lesz. És itt baromira nem a kérdező a rossz, hanem az, aki folyamatosan ráerőszakol valamit, amiből kijelentette, hogy nem kér. Nem zsarolni kell a másikat, hogy "jaj itthagysz a bajban, rád se lehet számítani, nem is érdekel ha meghalok " és hasonlók, hanem baráthoz méltóan kell viselkedni!
2023. jan. 29. 08:40
 6/8 A kérdező kommentje:
#5, köszönöm szépen! Megragadtad a lényeget és beletaláltál!
2023. jan. 29. 08:51
 7/8 anonim ***** válasza:
88%

Egyetértek azzal, hogy ezt a barátságot nem kell folytatni, hiszen kikészülsz te is, és ezzel senkinek sem tartozol. Azonban az nem feltétlenül igaz, hogy sajnáltatni akarja magát, legalábbis nem abban az értelemben... Aki bántja magát, az elviselhetetlen lelki állapotban van. Azért vagdossa magát, mert súlyos problémái vannak, de nincsenek rá adaptív megoldási stratégiái, nem tud mit kezdeni valamilyen elviselhetetlen érzéssel. A fájdalom, amit érez a vagdosáskor, segít neki éreznie, hogy él, ez visszahozza az életbe... Furcsán hangzik, de valószínűleg megsemmisítő érzelmi fájdalmakat él át. Senki sem jó kedvében vagdossa magát, hanem maga felé irányít valamilyen belső feszültséget, amit nem tud máshogy szabályozni.

Még egyszer hangsúlyozom, nem a te felelősséged, hogy ő jobban legyen! Teljesen érthető és elfogadható, hogy nem akarsz így a barátja lenni. Azt is nagyon jól gondolod, hogy ilyenkor szólni kell valakinek, aki tud rajta segíteni. Ha ezt megteszed, onnantól kezdve te megtettél mindent érte. Remélhetőleg az osztályfőnök felveszi a kapcsolatot a szüleivel, akik elviszik egy szakemberhez.

2023. jan. 29. 12:08
 8/8 anonim ***** válasza:
51%

szia!

azóta mik történtek? :)

2023. febr. 26. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!