Egy ököbefogadásnál miért köt ki az örökbeadó ilyen feltételeket?
Igen szabhat, és igen ingyen vannak.
És igen ki kell ivartalanítanod őket a te költségedre.
Nem olyan nehéz értelmezni.
"Oltott, chippel rendelkező kiscicát nem adnak csak úgy ingyen szerintem."
Minden, értsd: MINDEN örökbefogadott állat után szoktak kérni pénzt, aminek összege az, amit az örökbeadó/menhely hivatalosan ráköltött, tehát ilyenek, hogy oltás, ivartalanítás (esetleg egyéb műtét, ha szükséges volt, de általában akkor is csak ivartalanítási pénzt kérnek), chip ára. Ezen felül is illik adni adományt, de nem muszáj.
Erre azért van szükség, mert a mentők (legyen az macska, kutya, nyúl, BÁRMI) saját zsebből fizetnek mindent, és ha nem térítesz meg belőle semmit, akkor lehet, hogy nem lesz pénzük ellátni a következő bekerülő állatot. Így is ők etették, ők vettek neki felszerelést, ha kellett, fizettek gyógyszert, benzint a szállításhoz, stb,stb.
Szóval ha sajnálod azt a minimál árat rákölteni az örökbefogadottra, akkor egyszerűen csak ne legyen állatod, ugyanis ennél 1000x többet kell a jövőben ráköltened. Ha beteg lesz, vagy baleset éri, több száz ezret hagyhatsz az orvosnál!
Megnéztem, hogy a chip, és egy oltás kapásból 20 ezer cicánként. Ha valaki ingyen akarja adni akkor minek költene rá ennyit?
Néztem egy másik csoportot, ahol nyilvánvalóan árulták a kölyköket, és ott sem írtak árakat, de csak mert akkor a facebook törli.
#13 Nem sajnálom rá a minimum árat, de ha valaki "örökbe akar adni", akkor ne legyenek már titkolózások.
Ráadásul kommenteltem a hírdetés alá, és csak annyit írta a hírdető, hogy olvassam el mégegyszer a hírdetést, nem merte kiírni, hogy igen vannak minimum költségek.
Másik dolog, hogy tudtommal akkor szoktak ivartalanítási kötelezettséget kikötni ha valamilyen tenyésztett fajta, és a vevő utána ne tudja szaporítani.
Rosszul tudod. Akkor szoktak ivartalanítási kötelezettséget kikötni, ha nem akarják, hogy a macska ridegtartásban gyártsa a kölyköket, meg szegje össze a betegségeket.
A tenyésztett fajták hobby minőségű példányait jellemzően már ivartalanítva adják át. A show/tenyész minőségűekre külön szerződéseket szoktak kötni.
Csak a dobozban élő tanyasi papók/mamók nem szokták tudni, hogy az örökbefogadás az kötelesség- és felelősségvállalás, és hogy ott alap, hogy téríteni AKARSZ valamennyit annak, aki megmenti a macskákat.
Másrészt normális ember eleve ivartalaníttatni akar, és ha ilyen szerződést lát, amiket kötelezettségként szerepel az ivartalanítás, akkor bólint, hogy "nagyon helyes".
Én ez alapján azt mondanám, hogy ne tarts állatot. Kezdd egy kaktusszal.
Nekem fajtatiszta ragdollom van, az összes papírral együtt, úgy sikerült viszonylag olcsón vennem, hogy 3 évesen lenyugdíjazta a tenyésztő. Így is érdemes nézelődni, vagy fajtamentésnél.
Noé állatotthonnál például külön veszik a perzsákat és maine coonokat.
A feltételekhez meg annyit hogy ne menj bele olyanba ami nem felel meg, magaddal is kicseszel meg az állatokkal is.
Keresgélj addig míg nem találsz olyan feltételeket ami még elfogadható. Pl. biztos nem vállalnék be 2 macskát az 1 helyett. De kijárósnak én se adnék macskát senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!