Szerintetek cica örökbefogadásnál miért találják ki az örökbeadók, hogy kizárólag benti tartással lehet vinni egy cicát?
Nem betegségfüggő és nem is a cica jellemétől függ. Egyszerűen minden macskára ez vonatkozik az adott helyen (több helyen is). Ez már majdnem állatkínzás, nem? Ha a sajátjaimból indulok ki.
Egy macskám nem hajlandó bejönni, egy nem hajlandó kimenni, kettő pedig nappal kint tekereg, éjjelre bejön.
Mert számukra a macska nem csak fogyóeszköz. Ha megmentek egy cicát a haláltól, felnevelem, ápolom, szeretem, beadatom minden oltását, chipeltetem, ráköltök a kezelésére 200ezer forintot meg rengeteg éjszakát (pl. cumiból etetés), akkor nem fogom hozzávágni az első emberhez, hogy persze vigyed, tartsad az utcán, majd ha elviszik vagy elüti az autó vagy megöli valami, akkor kapsz másikat...
Sajnos nagyon jól tudom, hányféle veszély leselkedik egy kinti macskára. Hadd legyen már az állatmentőknek joguk eldönteni, hogy milyen helyre adják őket.
Majd ha te is mentesz állatokat, ha te is ellátsz naponta 5-10 sérült macskát, ha nálad is 20 beteg állat lesz ideiglenesbe, akiket kezeltetni kell és gazdit találni nekik, majd ha hozzád is bedobnak árvákat "a gyereknek mégse kell" címszóval, utána hozzászólhatsz a témához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!