Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szerintetek cica örökbefogadás...

Szerintetek cica örökbefogadásnál miért találják ki az örökbeadók, hogy kizárólag benti tartással lehet vinni egy cicát?

Figyelt kérdés

Nem betegségfüggő és nem is a cica jellemétől függ. Egyszerűen minden macskára ez vonatkozik az adott helyen (több helyen is). Ez már majdnem állatkínzás, nem? Ha a sajátjaimból indulok ki.

Egy macskám nem hajlandó bejönni, egy nem hajlandó kimenni, kettő pedig nappal kint tekereg, éjjelre bejön.

2018. aug. 17. 22:58
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Hát eleve "megbízhatatlan" vagyok, mert vannak kijáró macskáim. :) És sajnos ez esetben ellenőriztek volna. Na mindegy is. Lejárt lemez.
2018. aug. 18. 04:30
 12/21 anonim ***** válasza:
53%
Ezt a képtelen dolgot... Utána egy hónappal eljönnek ellenőrizni, és ha kint látják a macskát, akkor hazaviszik? Vagy ez hogy működik? Ha a macska ki szeretne menni az udvarra, akkor erővel a szobában tartani nem kínzás? De, az. Megfosztunk egy állatot a természetes környezetétől, és a kaland lehetőségétől, hogy nehogy egy haja szála meggörbüljön. Ha a macskának volna lehetősége, biztos nem ezt választaná.
2018. aug. 18. 08:10
 13/21 Salx Narval ***** válasza:
38%
"Annyira szeretem, hogy bezárva tartom". Hát, nem tudom én nem örülnék ha ennyire szeretnének.:D
2018. aug. 18. 10:02
 14/21 anonim ***** válasza:
58%

Valaki igazán elmagyarázhatná nekem, hogy a macskának mi a p.csömtől természetes környezet az úttest, a beton, és az autók. Merthogy nagy többségében a kijárós macskák ilyen helyeken közlekednek, nem a természet lágy ölén. Illetve azt még megjegyezném, hogy egy háziasított állatfajnál nem igazán lehet olyanról beszélni, hogy természetes környezet.

Kérdező, azért nem adom oda kinti tartásra a mentett macskákat, amit már leírtak előttem. Ha egyszer kikukáztam őket az utcáról, sokszor úgy, hogy alig éltek, ráköltöttem egy csomó pénzt a kezelésükre, etettem és óvtam őket, akkor nem fogom odaadni őket az első jöttmentnek, aki szerint a macska tud vigyázni magára, mert számomra ők nem fogyóeszközök. Ha ez valakinek nem tetszik, akkor (sajnos) nem csak macskamentőktől lehet cicát örökbefogadni, lehet menni máshova.

A benti tartás pedig nem kínzás, hanem felelősségteljes állattartás.

2018. aug. 18. 21:14
 15/21 Salx Narval ***** válasza:
34%
Barátom te nagyon félreértetted amit írtam, természetesen az általad felvázolt környezet nem való a macskáknak de szerintem a bezártság sem. Nos néha le kellene tudnunk mondani olyan állatok tartásáról amelyeknek nem tudjuk biztosítani a viszonylagos szabadságot és a biztonságot is. Hogy egyértelmű legyen, ne macskát tartson az ahol forgalmas utak és lebetonozott területek vannak és az sem ahol csak egy lakásban élhet bezárva.
2018. aug. 19. 05:04
 16/21 Salx Narval ***** válasza:
43%
Még annyit, hogy bizony egy macska tud magára vigyázni ha a környezete természetes, ill java részt az.
2018. aug. 19. 05:09
 17/21 anonim ***** válasza:
71%

nem is tudom, miért akarják BIZTONSÁGBAN tudni a cicákat.

Külsős cica:

- elüti egy autó

- feleszik valami mérget

- meglövik

- megkínozzák, összeverik (vannak ilyen elmebetegek)

- elkapja egy kutya

- beleeik valamibe és megpusztul

...

a BENTI macska, amelyik ezt szokja meg NEM vágyik ki a temrészetbe csak úgy, ellenben pl. él 16 évig is akár, nem elpusztul kétévesen.

2018. aug. 19. 09:29
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

16-os a macska természetes környezete NEM az úttest, az autók, motorok, VÁROS, de egy háziaított állaté még csak nem is az erdő.

Nem kell a lakában lennie, az enyémek is udvaron élnek macskabiztos területen, ahonnan NEM juthatnak az utcára, pl.

2018. aug. 19. 09:32
 19/21 Salx Narval ***** válasza:
60%
Én feladtam mert úgy látom elbeszélünk egymás mellett.:D Tegyen mindenki belátása szerint.
2018. aug. 19. 11:02
 20/21 A kérdező kommentje:
A kinti maccsom, aki nem is hajlandó bejönni a házba idén a 13 évét tölti be ősszel. 1 éves koráig panelmacska volt. kb. két hónapot töltött bent amikor kertesbe költöztünk, aztán lassan kiszokott. Nem lépett le, nem tűnt el napokra. A környező telkekre és a szántóföldre jár át vadászni. Még télen is csak az extrém hideg napokon akar bent lenni a fáskamrában. (a házban túl melege van) Nem feltétlenül kell 2 évesen elpusztulnia a kinti cicáknak. A szomszéd kintiek is 10-12 év közöttiek már.
2018. aug. 19. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!