Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Költözés babával. Vigyük a...

Költözés babával. Vigyük a cicát is, vagy maradjon első otthonában? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nekem kell döntenem, de érdekelne a véleményetek, akár pro-kontra érvekkel, mert egyszerűen nem tudok tisztán látni. Vagy egy 5 éves ivartalanított kandúrom, itt lakik velem baba kora óta, olyan, mintha a gyerekem lenne (azt hiszem, ezt nem kell tovább ragoznom, aki hasonlóan él, tudja, mire gondolok). Viszont a pocakomban van egy kisember, aki nemsokára világra jön. Sajnos a körülmények miatt nem maradhatunk a jelenlegi lakhelyünkön, így nekünk mindenképp költözni kell (családi fészekben lakunk jelenleg). Na most a fő dilemmám az, hogy a cica jöjjön vagy ne? Ha a baba szemszögéből nézem, nyilván jobb, ha nincs állat a közelben, bár állattartó ismerősök szerint semmi gond nincs ezzel, a cica is ugyanúgy összebarátkozik a babával. A cica szemszögéből nézve viszont nem tudom, mennyire jó ötlet egy új környezetbe költöztetni úgy, hogy még a családi körülmények is megváltoznak. Nem tudom, melyikkel csinálnék nagyobb kárt: ha itt hagynám, és úgymond "elveszítene" engem, a gazdiját, de legalább ismerős környezetben maradhatna, a "barátaival" - értem ezalatt a többi cicát. Persze rendszeresen jönnénk ki, így találkoznánk, csak az 5 évnyi együtt lakásnak lenne vége. Vagy ha kiszakítanám a megszokott ingerekkel teli környezetből, faluból városba költöztetném, egy síró bébihez, de legalább én ott lennék. A szívem szakad meg mindkét esettől, mert így is, úgyis sajnálom őt. 🙁 Nagyon érzékeny egyébként, minden stresszhelyzetre nagyon negatívan reagál, sokszor fizikai tünetekkel (ahol most élünk sok stressz éri), és hordanom kell őt dokihoz olyankor.. De attól is stresszes, ha huzamosabb ideig nem vagyok a közelében, olyankor bágyadt, alig akar enni. + hozzáteszem, igen, nem véletlenül olyan, mintha a gyerekem lenne, én is feszültebb vagyok, ha nincs a közelemben, attól nyugszom meg teljesen, ha ott van velem egy légtérben és dorombol nekem. El nem tudom képzelni, hogy lennék meg nélküle, ha végül úgy döntenék, hogy ő marad. 🙁 Szóval teljesen tanácstalan vagyok.

Ti mit tennétek? Mit javasoltok?

Előre is köszönöm a válaszokat!!

2023. máj. 27. 22:35
1 2 3
 21/21 Hovarju ***** válasza:

Én magammal vinném, főleg, hogy ennyire ragaszkodik hozzád.

Azt írod, hogy eddig is lakásban volt tartva, akkor ez nem lenne akkora változás a részére.

Egy lakásban tartott, oltott macskától nem lesz baja a babának sem.

Ami szerintem fontos, hogy legyen olyan helye, kuckója, ahová el tud bújni, ha akar. Ezen a helyen ne zavarjátok, és ha a gyermek nagyobb lesz, neki is tanítsátok meg, hogy ha a cica bebújik a kuckóba nem szabad háborgatni.

Az alom tisztítását meg az első időkben bízd a férjedre, vagy használj gumikesztyűt.

2023. máj. 30. 13:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!