Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi lehet a nyáladzás oka?

Mi lehet a nyáladzás oka?

Figyelt kérdés

6 hónapos a cica, 3 hónapja van velem. A nyáladzást ezidő alatt mindig volt mire fogni sajnos. Nagyon kicsike, legyengült, bolhás és férges volt, mikor befogadtuk. Aztán elkapott egy vírusos fertőzést, totálisan legyengült, nem evett, fekély volt a szájában. Később pedig a fogváltás viselte meg.

Kezdetben volt, hogy ébrenlét alatt csöpögött a nyál a szájából, alvás közben pedig tenyérnyi nyálfoltokat hagyott. Ez mostanra sokat javult, ritkábban fordul elő egy-egy kisebb nyálfolt, ami alvás közben keletkezik. Viszont ha játékból harapdál, érzem, hogy nyáladzik és az orra még mindig naponta felvizesedik, nyálasodik azóta is (kb olyan, mintha kajával kente volna össze magát, de csak vizes cucc van az orrán). Nem az orra folyik, nem taknyos, nem tüsszög. Kap immunerősítőt, aktív, étvágya jó, nem büdös a szája, nincs hasmenés, se semmi egyéb.

Egyetlen észrevételem, mint lehetséges kapcsolat, az márkán belül az egyik alutasakos volt, de ennél sem volt törvényszerű, hogy jobban nyáladzott tőle és el is hagytam már azt a biztonság kedvéért, gondoltam hátha érzékeny az egyik összetevőre.

Neten próbáltam utána olvasni, de csak olyanokat találtam, hogy mérgezés, idegentest, fogzás, fekély, tehát csupa olyan, amit kitudok zárni. Amit még olvastam, hogy némely cicák túlságosan ellazulnak, ezért nyáladzanak, ha jól érzik magukat. Lehet ez normális és én aggódom túl, vagy mitől lehet nála? Orvoshoz 1-2 héten belül megyünk ígyis-úgyis, fogom jelezni neki. De hátha van köztetek olyan, akinek van tapasztalata, ötlete. Köszönöm, ha végig olvastad.

ma 19:16
 1/1 anonim ***** válasza:

Talán nem válasz a kérdésedre, de sok évvel ezelőtt volt egy cicánk, ő jutott eszembe.

Amikor simogattuk, olyan szinten folyt a nyála, hogy hihetetlen.

Soha nem vittük ezért dokihoz. Valahogy eszembe se jutott, hogy ez gond lehet. Azóta egyszer találkoztam ismerősnél hasonlóval. Ő is azt mondta, hogy szerinte így örül vagy nem tudom...

ma 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!