Nyáladzás és rángatózás?
Ma a macskám csak hirtelen elkezdett össze vissza szaladgálni, és habzott a szája. Sose történt ilyen még, most először.
Kapott tejet, azóta elmúlt neki. Felhívtuk az állatorvost, azt mondta ő epilepszia rohamra tippel, várjunk vele mi történik, és ha mégegyszer megtörténik, akkor megnézi. Én csak félek, hogy nem-e veszettség, mert simogattam a macskámat, nem kaphatom el, ha véletlenül az lenne? De ma jelentkezett először nála ilyen, honnan tudom hogy veszett-e? Nagyon félek. Nincs oltva.
Kinti, vagy benti macsek?
Sokat iszik?
Ha nem karmolt, harapott meg, még ha az is lenne, nem kaptad el.
A veszettség nyál útján terjed. Ha megharap, vagy nyála a sebedbe krűl, akkor elkaphatod. Feltéve, ha veszett.
Van harapás előtti és harapás utáni védőoltás. Ha megharap egy veszett állat, még van idő beolthatni magad. Amig a vírus az idegrendszeren át eljut az agyig, az napok, de akár 1-2 hét is lehet, attól függ, milyen messze harapott meg a fejedtől.
Felhivtátok az állatorvost, ő már csak tudja. De, ha nem oltattátok be a macskát veszettség ellen, akkor a doki is tévedhetett, ha abból indúlt esetleg ki, hogy alapesetben valaki beoltatja a macskáját veszettség ellen. Talán ez a szokás, ha valaki macskát tart.
Veszettség csak Kelet-Magyarországon van jelen jelenleg, az ukrán határnál.
Hallgass az orvosra, hidd el, ha veszettségre gyanakodna, nem mondaná, hogy várj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!