Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szomszédom átengedi a tacskójá...

Szomszédom átengedi a tacskóját hozzánk mivel hogy a mi cicánk is átjár. Ez milyen már?

Figyelt kérdés
Azt mondja én sem kérdeztem meg őket hogy átmehet e.
2023. máj. 10. 08:25
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
78%
Mi vele a bajod? te sem tartod telken belül a macskát.
2023. máj. 11. 06:52
 22/34 anonim ***** válasza:
66%
A szemet szemért elvet érvényesítette. Ennyi.
2023. máj. 11. 13:59
 23/34 anonim ***** válasza:
76%

Furcsa, hogy még mindig vannak, akik nem képesek felfogni a különbséget:

kinti macska: megmérgezik, megkínozzák, széttépik a kutyák vagy vadállatok, céltáblának használják puszta szórakozásból, széttépetik a kutyával puszta szórakozásból, védett madarakat gyilkol puszta ösztönből, összeverekszik másik macskákkal és megsérül, elkap valamilyen betegséget, elüti az autó, bezárják valahova (véletlenül?) stb.

benti macska: biztonságban van, rendszeresen eszik, nem üti el autó, nem lövi le senki, nem bántja más állat, mindig tiszta

Mi nem érthető ezen?

Ahogy pedig többen írták is, mindenki KÖTELES a telkén belül tartania az állatait, teljesen mindegy, hogy milyen fajta. Ha kiengedi valaki a macskát, akkor oldja meg, hogy ne mehessen ki az udvarból: megfelelő kerítés vagy macska ketrec (karám). Ráadásul szerintem örülj neki, hogy így "vág vissza" a szomszédod, nem pedig úgy, hogy bántja a macskát. De ebből a viselkedéséből kiindulva ami késik nem múlik úgyhogy ideje lesz elgondolkodni hogyan tartsd otthon szegényt.

2023. máj. 15. 13:17
 24/34 anonim ***** válasza:
89%
19 megkérdezel bármilyen komolyan vehető állatvédőt vagy orvost, azt fogja mondani, hogy ne tarts kint macskát és ivartalanits. Az okokat fentebb leírták, mennyi agysejtre van szükséged, hogy fel tudd ezeket dolgozni? Bizonyos szempontból valóban jobb lenne a macskának kint, bizonyos szempontból meg sokkal rosszabb neki és más állatoknak is. Értelmes ember mérlegel, ostoba véglény meg ide jön obégatni a bites hüjeségeit. A kinti macska tartás pontosan olyan vidéki söpredék gondolkodásmódja, mint a kutya láncon tartása.
2023. máj. 16. 08:17
 25/34 anonim ***** válasza:
15%
#24 Imádom, ahogy mindig vidéki söpredéknek van kikiáltva ez a gondolkodásmód, mintha városban nem lenne hülye ember (mivel egy városban többen laknak, valószínűleg még több gyökér is van), és vidéken nem lenne normális. Szerintem macskát tartani alapból káros, önző úri hóbort, lsz*rva az állat igényeit, akár kint van, akár bent.
2023. máj. 16. 11:01
 26/34 anonim ***** válasza:
78%

25 városban is van éppen elég hülye ember, de ez a vilgátalan hozzáállás alapvetően a vidékieket jellemzi, akinél az állat még mindig darab-darab. Gonolom a kis purdédat sem hagyod szaladgálni az úttesten, csak mert ahhoz van kedve...

A macska tartásról meg lehetne vitatkozni, építsél egy időgépet, aztán menjél vissza pár ezer évet és beszélgessél el az akkori társadalom tagjaival, mivel a domesztikáció ott kezdődött. Ha ez valamiért nem sikerülne, akkor viszont a jelen korban kell valahogy megbírkoznunk a tényekkel: a házimcska domesztikált állat, maximum egy ember azt a döntést tudja meghozni, hogy legyen/ne legyen macskája, attól még az állat létezik. A kinti macskatartás borzalmasan káros a macskának és az élővilágnak is. Ezzel nem konkurálhatnak a benti macskatartás esetleges hátrányai. És nyilván én sem fogom a meleg, biztonságos lakásból kitenni a cicát a hazug zsákutca ideológiáid miatt, ezzel meg úgy látom, a cica is egyet ért. Szóval miről hisztikézel itt?

2023. máj. 16. 12:23
 27/34 anonim ***** válasza:
0%
#26 Jó hosszú úton jutottál el oda, hogy nem megy az értő olvasás. :D
2023. máj. 16. 12:40
 28/34 anonim ***** válasza:
12%

#26 No, de személyeskedésed és egy alja proli c*gányt idéző stílusod ellenére megpróbálom neked elbetűzni.

Több ezer évre visszamenni nincs értelme, nem tudom észrevetted-e, hogy megváltozott a világ. A kinti macskatartásnak egyáltalán nincs már létjogosultsága, összesz*rja a kertem, én vagyok a rossz, ha cserébe a kutyámat tanítom meg arra, hogy kergessen el minden macskát a közelünkből, elüti az autó és kinyír mindent, amit lát. Ebben egyetértünk, ha nem vetted volna észre.

A benti macskatartásra meg mit mondtam? Önző úri hóbort. És ez így van, aki tartja, kedvtelésből tartja, te is mondtad, hogy az ember maga dönti el, vállalja-e. Pont olyan értelmetlen, mint hörcsögöt vagy tengerimalacot tartani, egy pillanatra sem merül fel, hogy az állatnak az jó-e, a gazdi kedvéért van a lakásban az állat (csak a hörcsöggel és tengerimalaccal ellentétben az egész lakás büdös és szőrös, de ez megint magánügy és saját választás). Szóval én nem "hisztikézek" semmin, csak megemlítettem, hogy nem kéne vidéki söpredékezni meg olyan magas lovon ülni, csak mert úri kedvedben nem találtál olyan hobbit, ami nem egy élőlény négy fal közé zárásából áll, főleg nem kéne vidéki söpredékezni, amikor a megyeszékhelyek és Budapest is tele van kóborló macskával. Nem a vidékiekre jellemző a macska kiengedése, hanem a gyökér emberekre, az meg mindenhol van.

2023. máj. 16. 13:03
 29/34 anonim ***** válasza:
62%

27: a butaságaidban céltalan hobby értelmet keresni, lássuk be, de ezt a szerencsétlenkedést, amit előadsz, cirkuszban kéne mutogatni

28: leírod mégegyszer ugyanazt az inkonzisztens butaságot. Szóval ne tartsunk macskát se kint (' A kinti macskatartásnak egyáltalán nincs már létjogosultsága'), se bent ('A benti macskatartásra meg mit mondtam? Önző úri hóbort.'). Szóval aki macskát tart (mert pl befogad egy kóbor macskát), az hol tartsa pontosan, hogy a te kis skizofrén lelked is megnyugodjon? Erre még mindig nbem kaptunk választ, pedig mág óbégatsz egy ideje... :D

2023. máj. 16. 13:49
 30/34 anonim ***** válasza:
50%
30 nem az eltérő véleménnyel van gond, hanem a tömény ostobasággal, amit árasztatok. Az, hogy ráadásul egy idegbeteg szerencsétlen vagy, nem segit a dolgon. Pont a hozzád hasonló hulladék nem kéne normális emberek közé, mert csak a helyet foglaljátok. 🤮
2023. máj. 16. 16:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!