Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Már több mint egy órája...

Már több mint egy órája megellett a cicám de nem szopik a kiscica,miert?

Figyelt kérdés
Sziasztok mar egy oraja megszult a macskam de nem szoptatja a kiscicat a kiscica is furan lelegzik nagyon ossze húzza a hasat es messze fekszik az anyjatol nem is mozog nagyon,2 kolyok lett de az egyik mar halottan szuletett mi lehet a problema?

2023. máj. 8. 21:23
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
96%
Fejletlen, vagy életképtelen. Próbálkozhatsz odatenni az anyához, de több mint valószínű, hogy nem fogja túlélni. Az anyát vidd el ivartalanítani, ha mind a 2 kölyök életképtelen volt, akkor nincs kizárva, hogy genetikai problémás az anya, így nem tud életképes utódokat világra hozni.
2023. máj. 8. 22:10
 12/31 anonim ***** válasza:
80%

#7 tényleg elég sok szívtelen ember van, de itt most pl csak egyet olvastam. Látatlanban semmit nem tudunk mondani, kismillió baja lehet a cicának, és az anyának se ártana ivartalanítás. Nem csak azért, mert így is van elég macska a világon, hanem mert ha nem képes egészséges utódot szülni akkor valószínűleg vagy ő, vagy a méhe sem az.

Nem egy olyan macskát láttam, akit úgy hoztak be ivartalanítani, hogy "Pár éve csak beteg cicákat szül", aztán ha nem lett volna műtét egy éven belül a föld alatt lett volna. Az egyiket ismerem, ő azóta is boldogan él :D

Néhányan azért válaszolnak bunkón az ilyen kérdésekre, mert mindenhova odaírjuk, hogy az ivartalanítás nem csak a túlszaporodás, hanem a macskák egészsége miatt is fontos, a nép nagyrésze meg le se sz@rja. Az esetek többségében a kiscicákat utcára teszik, menhelybe dobják, vagy megölik (bizony erre is van még példa). Az ilyen kérdések, mint ez, még a jobbik eset, legalább nem hagyják sorsukra a piciket.

Kérdező, csak orvos tud biztosat mondani, de nem adok sok reményt a picinek :(

Ha tényleg költenél rá akkor ivartalanítsd kérlek, az ő egészségéért! (Ha túléli a kiscica, akkor egy ideig azért várni kell, ha ott a sebhely nem szívesen szoptatja majd)

Azért majd írd meg mi van vele, szurkolunk :D

2023. máj. 8. 22:11
 13/31 anonim ***** válasza:
10%
értem én de hát nem írt semmi konkretat csak hogy egyik cica nem el a másik meg el de gyenge. ebből nem lehet szerintem arra következtetni hogy ő egy gondatlan gazda lenne
2023. máj. 8. 22:25
 14/31 anonim ***** válasza:
94%
Orvost ajánlok a probléma megoldásához. :)
2023. máj. 8. 22:38
 15/31 A kérdező kommentje:

14

Este hogy vinnem allatorvoshoz mikot mar zárva van? Es a semmi középen lakunk,bar az meg semmi mert auto van de az elso

2023. máj. 8. 22:45
 16/31 A kérdező kommentje:
De mar ugy nez ki jobban van a cica mar nem veszi furán a levegot
2023. máj. 8. 22:47
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

#12 vagyok

#13 Sokan abból következtetnek erre, hogy ivaros a cica :D Persze lehet, hogy utcáról fogadta be és már vemhes volt, vemhes cicát meg ugye nem sok helyen ivartalanítanak (én lelkileg nem bírnám elviselni, hogy megöltem egy olyan állatot, akinek még hosszú, boldog élete lehetett volna - az eutanáziát is nehezen bírom, de ott legalább vigasztal a tudat, hogy szegény állat csak szenvedett volna ha életben marad), de azért nagyobb az esélye, hogy nem így volt :D

Ma már alap dolognak kéne lennie az ivartalanításnak. Nyilván nem a faj kihalását akarjuk, de nem ártana kontrollálni a macskák számát, mert elég nagy túlnépesedés van.

2023. máj. 8. 22:57
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

"nem kertem hogy olyan valaszoljon aki nem tudja"

Tenyésztőként írom, hogy orvosnak látnia kell őket, ennyi alapján, kb bármi lehet... lehet nem lesz gondjuk, csak kimerültek, de lehet a holnap reggelt sem élik meg. Orvos kell nekik. Ha anya elfogad téged, óvatosan lehet próbálni, hogy odarakod a kicsit cicire, hátha elkezd enni. Egyébként tisztítottad az orrát, száját? Ha légútba marad valami, megfullad.

2023. máj. 8. 22:57
 19/31 A kérdező kommentje:
Az anya mae lassan ket eve velem van,az o szuletesenel is ott voltam szoval megbizik bennem,holnap elviszem allatorvoshoz a picit reggel ha tuleli nagyon aggodom erte
2023. máj. 8. 23:17
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
na, hogy alakult?
2023. máj. 9. 06:16
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!