Sosem lesz kötődő és barátságod? Mi lehet a gond vele?
Ősszel egy cica a teraszra szegődött. Ilyen fehér alapon cirmos, nagyon szép cica.
Viszont a viselkedése szokatlan. Adunk neki enni, mióta odajött etetjük, kuckót is csináltunk neki dobozból és ki is béleltük, hogy ne fázzon de itt jön a lényeg: néha tök jól elvan, máskor napokig nem jön haza, vagy ha itt is van már nem megy be a kuckóba. A lépcsőn ül. Az a baj ha a közelébe megyünk rögtön elszalad és fél. Hiába szerettük volna és be is fogadtuk, helyet csináltunk neki, mindennel kedveskednénk neki, de nem törik be. Olykor a hátsó lábai rángatózni kezdenek rövid ideig és olyankor ijedt is. Ritkán látjuk ezt, de volt rá példa. Engem fogad el leginkább, de a családból mást nem nagyon, igaz én etetem főleg legtöbbször, így ha meglát és éhes, akkor jön.
Ennek ellenére nem érzem, hogy annyira kötődne, most sincs 2 napja, már a kuckóba nem megy, pedig eleinte nagyon elvolt benne. Mi lehet az oka amiért nem megy be mostanában?
Ő egy pici állat, aki hiába ragadozó, attól még más állat (pl. róka, ragadozómadár) vadászhat rá.
Hozzá képest te egy hatalmas ragadozó vagy, és mivel még nem ismer, semmi garancia rá hogy nem jelentesz rá veszélyt. Akkor is, ha eteted, még nem fogja kockáztani a biztonságát. Természetes, hogy fél.
A lába érdekesen hangzik. Én kölcsönöznék egy élvefogót, és elvinném dokihoz, nézzenek rá.
Legyetek türelmesek. Majd megbarátkozik. Ha már jön eléd a kajáért, az már jó jel.
Ha jó az idő, napozik.
Ez a cica valószínűleg évek óta az utcán él. Idő kell neki, amíg megszelídül. Ezért könnyebb, ha pici koruktól szoknak hozzánk; persze egy felnőtt, kóbor macskát is meg lehet szelídíteni, de az idő és türelem. Sokkal több idő és sokkal több türelem.
A kis kuckójába nyúljál bele és ellenőrizd, hogy nem ázott-e át a takaró.
Ha igen, cseréld. Vízhatlanra.
Néha azért se mennek be a kuckóba, mert nem érzik biztonságosnak. Egy utcamacskát azt tart életben, hogy folyton résen van és figyel. És nem biztos, hogy a házából szemmel tudja tartani a terepet.
Végezetül: ha nem megy mindig "haza", ez azt is jelentheti, hogy máshová is jár kajálni.
És az is lehet, hogy van gazdija, csak nemtörődöm és nem érdekli, hogy a macskája hol csatangol.
Ha szép fényes a bundája, és nem túl gebe, ezt a lehetőséget se zárnám ki.
Nincsen gond vele. Marmint azt eppen nem tudom ennyibol, hogy beteg-e, lehet az is,a laba nagyon furcsa, de a felenksegre, koborlasra ertem.
Ezek a kinti kobor macskak gyakran ilyenek. Lehet hogy lesz majd attores es esetleg hagyja, hogy neha simogasd is idovel, de lehet hogy nem.
A doboz, ruha amugy atnedvesedik, kuckonak telen nem jo.
Te se fekudnel bele valamibe, ami hideg es vizes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!