Mitől lehet? Van egy 3 éves kutyánk. Eddig nem volt vele semmi gond. Barátságos emberekkel és állatokkal egyaránt. Nappal bejöhet a házba,
Mikor elmentél egész napra kinn volt a kertben? Sérülés rajta? Kinn állat amitől félhet?
Talán mégis beteg. Eszik rendesen?
Kiteszed a tálját tele hamival az orra elött kimegy utána?
Egyetértek az előzőekkel. Én is ezeket írtam volna.
Szerintem megijeszthette egy szomszéd, vagy valami történhetett, amiért nem szeretne kimenni.
Esetleg próbáld pár napig hagyni a dolgot, bár tudom ezt ritkán szokták tanácsolni. De ha fél és kiteszed bele fog őrülni.
Elvileg ilyenkor az a legjobb, ha nem babusgatod többet, mint általában és nem veszel tudomást a dologról. Elvileg a kutya megérzi, az energiáidat, tehát ha úgy állsz hozzá, hogy tuti megint nem fog kimenni, akkor nem is fog sikerülni. Legyél határozott és következetes, minden alkalommal tiszta lappal kezdjetek, ne gondolj az előzményekre, hogy előzőleg milyen nehéz volt vele.
Pár napig hagyd rá a dolgot, de te magabiztosan járj-kelj a házban és az udvaron, menj ki és be. Idővel talán ő is bekapcsolódik és visszaáll a régi rend, vagy legalább kicsit megnyugszik a kutya és könnyebb lesz rászoktatni a helyes viselkedésre.
Természetesen az sem jó, ha túl sokáig ráhagyod, mert akkor csak erősíted benne a dolgot és ezt szokja meg, de egy rövidke időszakot be lehet iktatni.
A dolgát hogyan/hol végzi ilyenkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!