Mekkora gond ha nem volt oltva a kutya?
A doki is el fogja mondani, de most már semmit nem tehettek azügyben, ami a múltban volt. Kölyökoltásokat tök felesleges pótolni, kapjon évente veszettséget meg kombináltat, és viszontlátás.
A másikat meg nem értem, hogyhogy hogyan kezdj neki a kutyatartásnak? Csináld. Nem kell hozzá diploma :)
a második végül is nem kérdés hanem kijelentem hogy neki kezdek csak én hülye 1 évet elpazaroltam ..
én is erre gondoltam hogy a múlton már nem tudunk mit csinálni megkapja minden évbe a kötelező oltásokat és kész.
A kötelező oltás a veszettség elleni oltást jelenti, amit évente kell beadatni egy adag féreghajtó tablettával együtt. Emellett a felelős kutyatartók évente adatják a kombinált oltást és 3 havonta a féreghajtó tablettákat, valamint havonta bolha-kullancsirtó cseppeket, vagy 5-6-7 havonta bolha-kullancsirtó nyakörveket.
Egyébként egy évig tényleg SEMMIT nem csináltatok a kutyával, csak volt a kertben, kaja-víz és jónapot???
Tabletta formájában, szájon át történik általában, és bélférgek különböző fajai ellen jó. Védettséget nem ad, tehát az aktuálisan a kutyában lévő férgeket gyilkolja meg, és ha ürül is féreg a kutyából, akkor két hétra rá ajánlott megismételni a féreghajtást, hogy a kutyában maradt petékből frissen kikelt férgek is elhalálozzanak.
Ezt amúgy elég könnyen elkaphatja bármilyen ember is a kutyától, kisgyerekekkel élő kutyáknak havonta szokták javasolni, biztos ami biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!