Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Meg lehet győzni egy embert...

Meg lehet győzni egy embert az állatok életének értékéről?

Figyelt kérdés

Apámról van szó, nagyon makacsan ragaszkodik hozzá, hogy az állat annyit ér, amennyiért másikat lehet szerezni, meg az állatok "fogyóeszközök". Ez különösen igaz nála a haszonállatokra, a kisemlősökre és a macskákra.

Gyerekkoromban is ilyen volt már, törpenyulat, tengerimalacot sosem engedett állatorvoshoz vinni, mert "olcsóbban kijövünk ha másikat veszünk", meg "ez csak egy állat, majd lesz másik" alapon, inkább végignézte, hogy az állat kínok között elpusztul, de nem segített rajta (Z-generációs vagyok, vagyis ez már a 2000-es, 2010-es évek). Volt gyerekként három macskám, állandóan kint voltak az utcán, hiába vittem be kirakta őket - amelyik magától nem ment ki azt is -, mert hitvallása, hogy "a macskának kínzás a telken belül élni", "a macska szabad állat, nem lehet bezárni", meg "a macska fogyóeszköz". Egyik macskám sem élt egy évnél tovább, az egyiket autó gázolta el, a másikat kutya tépte szét, a harmadikat lemérgezték és továbbra sem érdekli, mondván "ezek csak macskák".

Szerencsére most nincs állata, de félek tőle hogy egyszer még akar és ezzel a hozzáállással lát neki az állattartásnak, inkább végignézi ahogy kínhalált hal az állat, mert "olcsóbb, mint az állatorvos", meg például egy esetleges macskára meg sem próbál vigyázni, eszébe sem jut, hogy biztonságosan próbálja tartani, mert "a macska fogyóeszköz, majd lesz másik" alapon.

És ha kérdeznétek, hogy hol volt anyám, nos ő csendesen helyeselte egész életemben apámnak a hozzáállását.

ma 14:08
 1/9 anonim ***** válasza:
41%

Van akit igen, van akit nem. Ez nem ilyen egyszerűen megválaszolható.

Nekem egész nagy fordulatot sikerült elérnem nagyszüleimmel.

ma 14:18
 2/9 anonim ***** válasza:
41%
Ezek szerint neki (a kisgyermekecskéjével ellentétben) volt annyi esze hogy nem is akart állatokat tartani. Ha te szeretnél, várd meg amíg el bírod saját magad helyezni, eltartani, orvoshoz hordani, nevelni.
ma 14:20
 3/9 anonim ***** válasza:
73%
Apádat szerintem lehetetlen meggyőzni, de van akit meg lehet.
ma 14:20
 4/9 anonim ***** válasza:
68%
Alapvetően erre mindig azt mondom, hogy nem, aztán az én szüleim is a láncon tartott kutyától eljutottak odáig, hogy minden étkezésnél az asztal mellett ül a macska és kapja a leeső falatokat. Mostmár azt kell magyaráznom, hogy ne sajtot, kenyeret, meg krumplit adjanak neki, hanem akkor legalább valami hústartalmút, mert a macska feltétlen ragadozó állat. Tehát van akit lehet, van akit nem. Én az ilyen embereket a környezetemben inkább lebeszélem az állattartásról, mert arról könnyebb őket meggyőzni, mint arról, hogy normálisan tartsák az állataikat. Ezzel pedig mindenki nyer, mert ők sem szerencsétlenkednek, meg az állatok sem kerülnek rossz helyre.
ma 14:36
 5/9 anonim ***** válasza:
77%
Ameddig ilyen szinten fogynak az állatok körülötte, addig esélytelen.
ma 14:37
 6/9 anonim ***** válasza:
53%
Van egy véleményem az apádról, de a kérdésedre válaszolva: Nem, aki ennyire... Azt nem, nem lehet meggyőzni.
ma 14:57
 7/9 anonim ***** válasza:
18%

1. Vagyok.

Nálunk egyébként az hozta a változást, hogy nagyon családcentrikusak, szerettük mindig is egymást, összetartó család vagyunk, és anyumékkal elköltöztünk. Azóta az együtt töltött időt jobban értékelik és többet is adnak a szavunkra.

Voltam vagy 16 mikor találtunk novemberben egy max másfél hónapos kismacskát a város szélén. Beteg volt, ők legyintettek rá hogy csak egy macska, én meg fogtam és elvittem orvoshoz a saját pénzemből. Aztán közöltem hogy szó se lehet arról hogy kirakják mert túl kicsi ahhoz hogy kint teleljen. Hát először nem fogadták kitörő örömmel.

Teltek múltak az évek, nagyon megszerették. Az "az állatnak kint a helye"ből eljutottak oda hogy minden este keresik a macskát hogy bent aludjon a lábuknál xd ha néha véletlen kint alszik, másnap meg vannak rá sértődve hogy elhagyta őket xd

Mikor a macska nagyobbacska volt, mama magától mondta hogy műttessük meg. Az oltás, féreghajtó, bolhanyakörv fontosságát nem volt nehéz magyarázni, mivel kinti-benti a macska, eleve úgy hoztam fel hogy az ő érdekük is hogy ne hordjon be mindenfélét.

Azért sokat kellett tépnem a szám hogy ne feltétlen a legolcsóbb kajákkal etessék, végülis elmegy minőségű tápot és konzervet kap, de papa sokszor vesz neki random nyers húsokat, szóval annyira nem gáz.

Az egyetlen ami zavar, hogy szabadon járkál bármerre, de úgy gondolom önmagukhoz képest már így is annyit fejlődtek, hogy nem kell ezen idegeskedni. Sokat van bent, nem egy forgalmas helyen laknak, fényvisszaverős nyakörv van a macskán. Én ezzel így összességében elégedett vagyok.

Szerintem ez úgy tud működni ha nektek is szoros kapcsolatotok van és végre kikerülsz a gyerek szerepből a szemében.

ma 15:36
 8/9 anonim ***** válasza:
34%

7 vagyok.

Illetve kell egyfajta határozottság, ahogy írtam, én se hagytam magam. De közben ne légy lekezelő, igyekezz az ő oldalába képzelni magad és olyan érvekkel jönni, amiket ő is meghallhat. Plusz segít ha az újjonnan érkező állat elég gyámoltalan, nekik is egy nagyon picike beteg macskáról kellett gondoskodniuk, ők gyakrabban váltanak ki empátiát és gondoskodást. Az is segít ha példát mutatsz, nekünk ekkor már volt egy macskánk, tudtunk rá hivatkozni hogy mi volt az ami jól bevált nála és látták hogy valóban képes szeretni, kötődni és lehetnek érzelmeik. Persze most csak ezért ne szerezz be egy állatot.

Nagyon sok minden függ a körülményektől.

ma 15:49
 9/9 anonim ***** válasza:
36%
Leírtam a személyes tapasztalataimat erre szrrá lettem pontozva ok xd
ma 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!