Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Normális az, hogy a frissen...

Poczók Marika kérdése:

Normális az, hogy a frissen ivartalanított cicám annyira próbál fürdeni (gallérral a fején), hogy a gallér szélével dörzsöli a pucér kis hasát?

Figyelt kérdés

Itt egy kép róla. Sajnos én sem tudok rá mindig odafigyelni. De igyekszem rászólni esetleg megcsípni a grabancát.

[link]

2023. máj. 2. 01:49
 1/10 anonim ***** válasza:
46%

Nem az.

Galler helyett adj ra kisruhat.

Az elviselhetobb szerintem.

Enyemet nem reg mutottek (ivartalanitason mar reg tul van), 2 hetig ruhaban volt… nem mondom, hogy szerette, de elviselte.

2023. máj. 2. 07:33
 2/10 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem is adj ra ruhat. Mondjuk az enyem kibujt egy nap alatt belole, de nem szedte szet a sebet szerencsere. Talan tudsz csinalni hazilag is, ha ertesz hozza valamennyire es van anyagod, az en ruhammal az volt a baj, hogy a kis meret is nagy volt a macskara.
2023. máj. 2. 07:56
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Talán szólni kéne a dokinak és megkérdezni mit javasol
2023. máj. 2. 09:23
 4/10 anonim ***** válasza:
11%
Ruhát leszedi, kivergődik belőle. Tereld el a figyelmét, jutifalattal, játékkal
2023. máj. 2. 10:02
 5/10 anonim ***** válasza:
85%
Ejj, ez nem néz ki szépen, vidd el a dokihoz és adj rá valami ruhát.
2023. máj. 2. 10:06
 6/10 A kérdező kommentje:
A dokihoz el fogom vinni mindenképpen, de csak holnaptól rendel sajnos. A kisruhából kivergődött.
2023. máj. 2. 10:56
 7/10 anonim ***** válasza:

Hmm, hát ha az ami rajta van nem működik, akkor valamit kell vele csinálni.

Létezik ún. soft collar, ami egy ilyen puha, körkörös párna amitől nem éri el magát a cica.

[link]

[link]

[link]

Vagy ha ennyire nem vagy ügyes kezű, egyszerűen kösd bele a macskát a kisruhába.

[link]

Esetleg bele is varrhatod, valami vastag hímző szállal, csak ne szúrd meg.

Vagy ha ezt sem elég, a ruhát kívülről leukoplast ragasztóval ragaszd rá, mi anno a gyerekre a pelenkát szallagoztuk rá, mert éjszaka vetközött és bepisilt.

Illetve kapni ezt a sport szallagot ami csak önmagához tapad, és rugalmas. Patikában lehet kapni.

[link]

[link]

2023. máj. 2. 16:06
 8/10 anonim ***** válasza:

Kieg, természetesen nem a cica szőrébe kell beleragasztani a tapaszt, hanem csak az anyagra körbe.

Így pl a zipzárat nem tudja lehúzni, vagy az anyag nem nyúlik pl nyaknál.

Ami tippem van még, hogy főzz neki egy macskamenta teát, az kicsit lenyugtatja majd.

2023. máj. 2. 16:26
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

A macskamenta szaga felpörgeti a cicát, pl játékban vagy a földre szórva hiperaktív lesz.

De teaként viszont nyugtatja őket, kicsit hűljön ki, eleinte picit fura lesz neki, de ha megissza, nyugis, dorombolós, kicsit nyáladzós lesz.

2023. máj. 2. 16:38
 10/10 anonim ***** válasza:
7/9 igazad van. Nem tudom, nálunk miért nem lehet kapni olyan nyakpárnát, aminek a széle nem kemény, ki van bélelve, a yt-on lehet találni, hogy megnézd, de szerintem otthoni ügyes kezü, varrni tudó cicagazdik meg tudják oldani.
2023. máj. 5. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!