Félek, hogy az egyik macskám megeszi a mérget! Mit tehetnék?
Figyelt kérdés
Van két keverék macskám. Az udvaron a komoposztálóban patkányok tanyáznak, ezért raktam le mérget nekik, meg is eszegetik. Félek, hogy az egyik macskám meg fogja az egyik mérget találni, és megeszi. Mit tehetnék az ellen, hogy véletlenül megegye?2023. máj. 1. 11:51
11/14 anonim válasza:
Kiteszed a patkánymérget, megeszi a macska, kínok között pusztul el. Ha a mérgezett patkányt eszi meg, a végeredmeny ugyanez. Ha kijár a macska, akkor bárhol ehet mérget.
Nekem is volt macskám, főleg bent élt. Csak akkor jöhetett ki, ha én is otthon voltam és figyeltem rá. Soha nem hagyta el az udvart, ott bóklászott körülöttem. Végelgyengülésben halt meg. Imádott kint lenni, bogarászott, de boldogan bejött velem.
Apósom abban hisz, hogy kint egerésszen a macska. 2 évet élt a legidősebb cicája. Szinte mind mérgezésben halt meg. A kint kóborló macska fogyóeszköz.
Visszatérve az eredeti kérdésre. Vidd be őket és akkor nem férnek hozzá a méreghez.
12/14 anonim válasza:
Vagy beviszed a macskát és akkor nem eszi meg a mérget,mérgezett patkányt vagy élvefogó csapdát teszel ki úgy,hogy a macska ne férjen hozzá.
13/14 anonim válasza:
Ha patkánytenyészet van az udvarodon, elôbb-utóbb valamelyik szomszéd is tesz majd ki mérget, aztán azt is megeheti a macska.
14/14 anonim válasza:
Élvefogót használj, én azzal egy tucat patkányt fogtam már ki, csak folyamatosan figyelni kell. Volt hogy egy nap ötöt is. A méreg nem jó mert a patkány gyanakvó és elhordja egy legyengült társának vagy akár egy háziállatnak és ha azt látja elpusztult soha többé nem eszik belőle a falka.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!