Hogy lehet megnevelni egy macskát?
Első cicank, ne essetek nekem légyszi.
Áprilisban lesz 1 éves, ivartalanitott nőstény cica. Alapból egy hízelgő kis ribizli, de baromi szemtelen, felugrik az asztalra, konkrétan miközben mi is eszünk, és képes lenne beleenni a kajankba. Ha kiveszem a hust,hogy kiolvadjon, direkt lefedem, de ott sundorog körülötte, ki akarja onnan szabadítani a húst. Kiragja a kenyér zacskóját is. Illetve felugrik az étkező székre, ami vaj színű műbőr, és belemélyeszti a karmait, nem dagaszt, de ott hagyja a nyomát és baromi csúnya lett a szék.
Szóval ezekről a dolgokról jó lenne leszoktatni, ha van rá mód. Van valami hasznos tippetek, vagy egy cica ilyen és kész?
sok macskám volt. szerették a vissza fele simogatást, tehát ez nem vált be.
én bizony nem beszéltem soha egyikgez sem. a húgom viszont állandóan. hát...nem őt szerették. a hugom beszéde inkább megalázónak érezhették vagy nem tudom. szerintem úgy érezték h nem tiszteli őket a húgom.
én tiszteltem őket.
én csak lenyomtam a fejüket ha nem tettszett amit csinálnak.ők karmolni tudnak ha nem tetszik nekik valami. de ugye idegesen meg is nyalják olykor a szájukat. ha nagyon rosszat csináltak akkor a fejlenyomas után én is csináltam ezt.
a fejlenyomás csak néhány másodpercig tartott mindig is. ha több ideig csináltam attól csak megsértődtek h :
- jók van értettem!
szerű testmozdulatok és amolyan duzzogás. ezért is volt jobb h én is megnyaltam picit a számat idegesen.
ha haraguttak rám akkor a lassú pislogás, orrdörgölés és simogatas.
tehát egy kicsit az embernek be kell vonnia magát a macskák szokásaiba, ha azt akarja elérni h igazán szeressék és tiszteljék.
a hozzájuk beszélgetés...azt sugárzod h ők csak gyerekek, alacsony rendűek. ettől elmegy az önbizalmuk és gyámoltalanok lesznek. kevesebbet alkalmazzák a saját testbeszédüket, szokásaikat és ezzel más macskákkal konfliktusuk lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!