Igaz az, hogy egy macskat vagy verni kell, vagy pedig uvolteni vele, maskepp nem lehet megnevelni? Csak az agressziobol ert?

Hát sajnálom azt a szerencsétlen macskát.
A macska nem kutya, nem falkában él, hanem magányosan, emiatt mivel a macska nem tekint rád falkavezérként csak "kajagépként" nem lehet olyan sikeresen tanítani/ leszoktatni bizonyos dolgokról egy macskát, mint egy kutyát. Mert ő önálló lény, de ezt a beszerzés előtt kellett volna átgondolni...
De igen, meg lehet tanítani, a férjed pedig szimplán kínozza szegényt. Ha nincs otthon nem fogja érdekelni a macskát.

Ez egy baromság. A férjed pedig idióta, már meg ne haragudj.
Nekem egész csomó macskám volt, és egyszer nem kellett ordibálnom vele, vagy megvernem (na azt főleg nem) ahhoz, hogy megtanulja, mit szabad és mit nem.
Például: becsinált a szobába. Feltakarítottam a szeme előtt. Három ilyen alkalom után megtanulta, hogy odakint kell elvégezni.
Vagy hogy az asztalra nemmászunk fel. Felkapaszkodott, letettem. Ha volt egy kis ételmaradék, azt ledobtam neki a padlóra, ha pedig egész kaja volt az asztalon, letettem az ölemből miközben ettem, hogy megtanulja: az az enyime, de ő megkapja a maradékot. Ugyancsak 3 alkalom után képes volt megjegyezni, hogy jut neki is,csak legyen türelmes.
Aki erőszakkal "oktatja" a macskáját, annak minimum egy kaukázusi medveölőt adnék, próbálja azt erőszakkal nevelni...addig élne. Ne egy kisebb, gyengébb valamin élje már ki a szadista hajlamait.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!