Nem tudom megnevelni a macskát, hogyan csináljam? (bővebben lent. )
Ha a fújás nem jön be, akkor megpróbálhatod pár csepp vízzel lespriccelni.
A macskák utálják a vizet.
Előbb utóbb össze fogja párosítani a kukával, hogy utána vizes lesz...
Hiába szólok 200x
Nem gyerek! Érintéssel tudod csak fegyelmezni.
Unatkozik a macskád!Nálam 14en vannak és a kuka soha nem borul és nem is csinálnak kárt.
Foglalkozz tö9bbett a cicával,merítsd le,hogy unalmába ne ő találjon ki játékot..
Valoszinuleg tenyleg azert csinalja, mert unatkozik, es ha a kukat abuzalja, akkor vele foglalkozol.
En ket fronton "tamadnek".
Elosszor is, ontenek egy kis ecetet a kukaba (ha fedett teteju, akkor te meg sem erzed) de ha beleteszi a fejet, gyorsabban ugrik ki, mint gondolnad. Ezzel a kukat tennem "rossz elmenye".
A masik meg, amikor kukazik, nem foglalkoznak vele, hanem odahivnam magamhoz, es megjutalmaznam. (jutalomfalat, vagy simogatas, attol fugg, mit szeret jobban).
Ezzel elterelnem a karos cselekedetet olyanra, ami szamara es szamodra is hasznosabb.
A pultra valo felmaszas eseten viszont siman eroszakot is alkalmazhat, racsapsz, lefogod, rafujsz, es ha neki all feljebb, akkor egyszeruen lebirkozod, addig, amig egyertelmuen fel nem adja.
Mivel a kuka az egy "dolog" es a macskak nem ismerik a dolgok folotti tulajdonviszonyt, tehat az nem lehet "csak a tied".
Viszont a konyhapult/asztal az "A hely, ahol te eszel", es mit ilyen, teljes eroddel (persze nem, azert megiscsak egy pici macska az ellenfeled) jogodban van kizarolagosan csak a sajatodnak tekinteni.
Ha ezt erovel is mutatod ki, azt megerti, es nem fog felni toled amiatt, hogy "bantod". Mert a "sajat hely" macskaszempontbol is jogos erv.
(Es megjegyzem, gondolom, neki is van olyan sajat helye, ahova visszavonulhat anelkul, hogy barki haboritana, nem?)
nekem is csinált már ilyet a macskám. nem szoktam vele finomkodni, úgysem érti az emberi szavakat, max a hangsúlyt. nagyon keményen meg lett csapkodva a teste. nyivákolt és fújt, de legalább értette h mire célzok.
volt már más hasonló eset ahol nem úgy viselkedett ahogy kellett volna, akkor is el lett verve a segge, és azóta is tudja hogy merre hány méter.
sokan biztos mocsok állatkínzónak tartotok, de az én macskám legalább nincs elkanászodva, és nem ő diktál itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!