Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Milyen előnyei vannak a...

Milyen előnyei vannak a fajtiszta macskáknak?

Figyelt kérdés

Én egy házimacskát fogadtam örökbe, akit nem akart felnevelni az, akinek a kertjében született. Félig fehér félig cirmos. Eszik, alszik, dorombol, játszik néha nyávog.

Miért vesz valaki 200-300 ezer forintért cicát? Miben más a viselkedésük?

Az előnyökre lennék kiváncsi. Köszönöm

#Fajtiszta macska
2023. febr. 12. 18:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
41%

Fajtiszta macskának az az előnye, hogy nem ugat.

A fajtatisztának legfeljebb annyi, hogy a közösségi médiában flexelhetsz vele.

2023. febr. 12. 19:40
 12/15 anonim ***** válasza:
30%

#11 végre valaki leírta!

A faj az a macska.

A fajta az a macskák fajtája.

Tehát pl. a Sziámi, az fajta!

2023. febr. 12. 19:46
 13/15 anonim ***** válasza:
5%

A lányom szeretett volna cicát- sohasem volt még macskánk, nem macskás család voltunk.

Olyan cicát szerettünk volna akinek az első három hónapja jó körülmények között, nyugalomban, szeretetben telt, a "szocializációja" jó volt.

Utánanéztünk, hogy a mi lakás és családi körülményeinkhez melyik cica a legjobb. Olvasgattunk utána, macskakiállításra mentünk. Majd a végére letisztult hogy számunkra a brit rövidszőrű cica a legjobb választás.

Sikerült találnunk olyan tenyésztőt akinek gyönyörűek a cicái, a látogatásaink alkalmával láttuk, hogy kedves, kíváncsi, játékos, érdeklődő cicák... Külsőleg is tetszik minden családtagnak ez a cica, az orra a pofija, a természete. Nem bántuk meg jó döntés volt. Nem volt 2-300 ezer. 140.ezer volt.

2023. febr. 12. 21:34
 14/15 anonim ***** válasza:
66%
Pedig vehettél volna 350 ezerért is.
2023. febr. 12. 21:37
 15/15 anonim ***** válasza:
60%
Igazából a kinézet ami miatt megveszik, vannak fajtajellemek de az se biztos hogy teljesülni fog minden macskánál, meg ha mondjuk egy ragaszkodó, szociális macskát akarsz a menhelyen lévő idősebb cicák közül is kapsz olyat aki fixen ilyen. Igazából amíg felelős tenyésztőt támogatnak akinek a macskák egészsége is fontos addig szerintem teljesen oké de vannak fajták amiket szerintem etikátlan tenyészteni (rövid orrú fajok, skót lógófülű, "tacskómacska") mivel a fajta adottságai miatt gyakorlatilag garantált hogy komoly egészségügyi problémái lesznek ami akár egész életére kihathat.
2023. febr. 14. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!