Beteg a cicám, mit tehetnék?
Cicámat 4 éve Feline Hyperesthesi Syndrome (FHS) / Macskás Esztéziával diagnosztizálták.
Ezt a betegséget túlzott öntisztogatás, saját szőrének kitépése, öncsonkítás jellemzi. A betegség idegi alapú, nem gyógyítható, szinten tartható.
2 évig sikerült szinten tartani, viszont régi helyünkről elköltöztünk és ez újraindított mindent. Van kert, ha akar kimehet, ha akar bejöhet. Minőségi tápot kap, illetve gyógyszert - ami nem hat, így nem is adom már neki.
Odáig fajult, hogy öncsonkítást végez(ne), ha nem lenne a nyakán a védőnyakörv. Volt hogy elmentünk otthonról, valahogy leszedte a nyakörvet és vérfürdőt rendezett, festhetjük a lakást újra.
Teljes vizsgálaton esett át: fizikai, labor, ultrahang, röntgen, CT eredményei tökéletesek. Fèrgek, bolhák nincsenek. A cica eszik/iszik szépen, ha épp nyugi van játszik, éli az életet.
Az orvosok nem tudnak mit tenni (eddig 4 helyen jártunk). Sajnos vagy nem ismerik a betegséget, vagy gyógyszerek felírásán kívül mást nem tudnak tenni.
Sajnos elértünk egy bizonyos határt, ahol már nem vagyok biztos benne, hogy mi a helyes döntés.
Van bárkinek, bármilyen tapasztalata a témával kapcsolatban? Esetleg ismer olyan orvost (főleg Pesten van környékén) aki ismeri a betegséget? Mielőtt bármilyen döntést hozunk, szeretnénk mindent megtenni érte.
Köszönöm mindenkinek, aki elolvasta!
Üdv
Egy nagyon szomorú gazdi
Hű, nem is tudtam, hogy ennyien vagyunk akik találkoztunk ezzel a ritka betegséggel. :(
Az én kandúromnak is ez a problémája, mondjuk szerencsére neki nem ennyire durva. Ő csak morog meg fúj ilyenkor, de öncsonkításig nem ment el a dolog.
De mi is végigjártunk rengeteg dokit, nem használt semmi.
Én is meglepődtem, amikor a 2-es által javasolt csoportba beléptem..
Nagyon sajnálom, nálunk sem találtak végül megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!