Milyen feltételei vannak annak, hogy áthozhassak egy macskát a határon?
Egy rokonom Romániában él (tehát Unión belüli mozgásról van szó). Van egy macskája, akit nagyon megszerettem, és szívesen oda is adná.
Falusi macskáról van szó, úgy is van tartva - chip, oltás nincs. Ezeket természetesen azonnal intézni fogom, ha megérkezik.
Ha jól tudom, szükséges az állatorvos által kiállított útlevél és oltási könyv. Ezt muszáj ott kint elvégezni (költségeket állom), vagy van rá lehetőség, hogy utólagosan intézzem ezeket? Szívesebben csináltatnám ezeket itt, az általam ismert állatklinikán.
"EU-n belül is van minden élő állat határátlépésére állategészségügyi előírás"
Ja a medvékre is nógrádba?
"Egy rokonom Romániában él"
Aha, persze. Nekem meg egy rokonom a tatuinon lakik.
12, ja, mert Romániában nem is laknak emberek, tuti nincs ott rokona senkinek.
Romániát amúgy is csak a háttérhatalom találra ki, nem is létezik.
Amúgy Erdély, de papíron az Románia, azért nem részleteztem.
Köszi a válaszokat :)
Az "ott találtam" történet nem hinném, hogy bejönne. Véletlenül találtam a cica mellett egy felszerelt, kibélelt hordozót, Feliway sprayt, étel-italt is? :D
De azért köszi az ötletet :)
hordozóban berakod a csomagtartóba a határ előtt a kalaptartónál vagy a hátsó ülésnél hagyj levegőt
Kutya se fogja észrevenni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!