Milyen feltételei vannak annak, hogy áthozhassak egy macskát a határon?
Egy rokonom Romániában él (tehát Unión belüli mozgásról van szó). Van egy macskája, akit nagyon megszerettem, és szívesen oda is adná.
Falusi macskáról van szó, úgy is van tartva - chip, oltás nincs. Ezeket természetesen azonnal intézni fogom, ha megérkezik.
Ha jól tudom, szükséges az állatorvos által kiállított útlevél és oltási könyv. Ezt muszáj ott kint elvégezni (költségeket állom), vagy van rá lehetőség, hogy utólagosan intézzem ezeket? Szívesebben csináltatnám ezeket itt, az általam ismert állatklinikán.
Már az utazáshoz kell az állatnak útlevél, amihez elengedhetetlen a chip és az oltás. Sőt, nem mindegy az sem, mennyi idő telt el a veszettség elleni oltás óta.
Szóval nem tudod ezeket már Magyarországon pótolni, már ott Romániában meg kell legyen ahhoz, hogy beléphessen egy másik országba.
"Ezeket természetesen azonnal intézni fogom, ha megérkezik."
Utazás előtt kell minden, 100ezres tétel lesz mire mindent kifizetsz.
Jó nagy lehúzás mit ne mondjak :D
Bezzeg ha disznókat vagy birkákat hoznak át élőállatba..
Hihetetlen :D :D :D
Hoztam már át macskát, csendben ült, észre sem vették, a kocsi is nagyon tele volt. Szerencsém volt.
Viszont chip, útlevél és 1 évnél nem régebbi, veszettség elleni oltás kell, ami 21 nappal a beadás után lesz érvényes.
ma 11:10
EU-n belül is van minden élő állat határátlépésére állategészségügyi előírás
Próbáld be áthozni, ha lebuksz, akkor meg közöld be, hogy most találtad, viszont befogadnád, és majd utólag beküldöd a papirokat pótlásként.
Szerintem lehet ilyet is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!