Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Segítség kell. Ma reggel az...

Segítség kell. Ma reggel az udvarunkon egy nagyon rossz állapotú kóbor cica volt. Mit tegyek? Lent több.

Figyelt kérdés
Szörnyű állapotban volt, elvittük állatorvoshoz. Ki volt száradva, kérdéses volt, túléli e. Kapott infúziót, most itt pihen. Nagyon aranyos, kedves cica, dorombol, viszont nem tudom megtartani, még 4 további cicám van, viszont nagyon kötődik hozzám, én is hozzá. Lehet menhelyre kéne adni, de az állatorvosi ellátás nem volt olcsó, így akkor tök fölösleges volt. Mit tegyek?
2022. dec. 17. 13:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%
Miért lett volna felesleges az állatorvosi ellátás? Ahogy írod, kérdéses volt, túléli-e, tehát megmentetted az életét. Akkor is, ha menhelyre fogod adni.
2022. dec. 17. 13:52
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Megmentetted egy allat eletet, ez nagyon szep volt toled! Lehet penzkidobasnak erzed, mert nem tarthatod meg, de attol meg ennek a cicanak most te uj eletet adtal.

Keress neki gazdit 😊

2022. dec. 17. 14:02
 3/16 anonim ***** válasza:
25%

A sors kegyeltje..., ahol négy van, elfér az ötödik, tartsd meg.

Egysem lenne, azt mondanám engedd el, de így..., próbáld kint tartani, hátha kinti macska, és még az is lehet lelép...

2022. dec. 17. 14:05
 4/16 anonim ***** válasza:
89%

Miért is kidobott pénz?? Nem a macskát vásároltad meg, hiszen nem tárgy, hanem segítettél neki, hogy életben maradjon! Elég furcsa hozzáállás, pedig jó embernek gondolnálak az alapján, hogy megmentetted szegényt és orvoshoz is vitted ahelyett, hogy gyakorira írkáltál volna, hogy mit tégy a félhalott macskával.

Írj menhelyeknek, macskamentéseknek, megírod, hogy nálad nem maradhat. De próbálhatsz is gazdit találni neki (akár ezeket mind párhuzamosan), hátha találsz.

2022. dec. 17. 14:11
 5/16 anonim ***** válasza:
40%

3-as, es akkor fizeted a plusz kiadasokat? Ez allatnal (es gyereknel is) hulyeseg, hogy ahol x szamu van, ott elfer meg egy...

Etetni kell, allatorvoshoz hordani, oltatni stb.

En szemely szerint rohadtul megereznek plusz egy macskat anyagilag, mert tudatosan vallaltam egyet.

A 4 macska igy is nem kis anyagi terhet jelenthet szerintem. Raadasul az is csoda, hogy ez a 4 cica jol kijon egymassal. Plusz egy nagyon felborithatja az eletuket, stresszesek lehetnek, lehet el se fogadjak stb.

2022. dec. 17. 14:11
 6/16 anonim ***** válasza:
12%
5-ös, Te egy anyagias világban élsz, én nem.
2022. dec. 17. 14:18
 7/16 anonim ***** válasza:
79%

Nem 5ös vagyok, de egyetértek vele.

Mi az, hogy anyagias világban él az 5ös,te meg nem, 6os? Neked az állatorvos a két szép szemedért ellátja a macskát? A boltban a minőségi macskaeledelt egy mosollyal váltod ki pénz helyett?

A felelős állattartásnál az ember számol azzal, hogy legyen pénze a "mi lenne, ha" helyzetekre is, mert nem tudhatod, hogy nem-e betegszik meg az állat, nem-e szükséges neki speciális étel, stb. Csupasz sggre vállalni felelőtlenség, mert nem tudod neki pénz nélkül megadni amire szüksége van. Szerintem jó példát mutat a kérdező, hiszen segített egy állaton, ráadásul felismeri, hogy neki ez nem fér bele.

Ráadásul jogos, hogy nem csak anyagi okai lehetnek egy ilyen döntésnek, de több macska= több ráfordított idő, ráadásul nem mindegy, hány négyzetméteren él az a sok macska. Túl kicsi hely stresszes számukra, és rontja az életminőségüket.

2022. dec. 17. 14:33
 8/16 anonim ***** válasza:
75%
Miért lett volna felesleges az állatorvos? Mi rendszeresen mentünk rossz állapotú macskákat onnan, ahol a telkünk van. Mindegyiket először állatorvoshoz, aztán a menhelyre visszük, mert beteges, ellátásra szoruló macskát nem fogunk visszavinni kóbormacskának, és nem tarthatjuk meg az összes macskát, mert akkor már lenne vagy 30. De sok más embernek is ez teljesen normális. Mi sem vagyunk gazdagok, nagyon megterhelőek az állatorvosi költségek, de szerintem alap, hogy egy szenvedő állatot nem hagyunk a sorsára.
2022. dec. 17. 14:38
 9/16 anonim ***** válasza:
82%

6-os, ha attol vagyok anyagias, mert felmertem esszel mi fer nekem bele allattartas teren, am legyen :D

Barcsak mindenki ennyire elore gondolkozna, mint en es barcsak mindenki legalabb ilyen jol tartana a macskajat, mint en, akkor megoldodna minden ezzel kapcsolatos problema az orszagban!

Nem mellesleg 60 negyzetmeteres lakasban elek, nekem igy pont kenyelmes, egy allattal. Kettovel mar mas lenne. De ezt is el tudom donteni egyedul szerintem, na puszi 🥰

2022. dec. 17. 14:46
 10/16 anonim ***** válasza:
13%

9:

Szóval egy macskás nő vagy, oké.

2022. dec. 17. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!