Hogy hogy nem hagyja el a cica az udvart?
Bizony, arra én se építenék, hogy "eddig mindig hazajött". Csak egyszer maradjon el, és meg lehet a baj, és akkor már késő lesz, kérdező! Hacsak nem lesz szerencséd ilyen helyzetben.
Én ezt nem bíznám a véletlenre. Vagy elüti egy autó, vagy elkóborol úgy, hogy esetleg nem talál már haza, vagy mezőn véletlen egy eltévedt golyót kap egy vadászpuskából, de léteznek sajnos idióta fiatalok is, akok csúzliznak, légpuskáznak (tudnék mesélni, de nem akarok).
Tudom, mindenkinek mások a körülményei, de én kvázi a "vadonban" lakom egy ideje, itt megölhetik a macskákat sajnos a menyétfélék, a borzok, nyestkutyák, sakálok, rókák akár, részben mert konkurenciák, részben mert ragadozó részben elejti a másik ragadozót is, a csúcsragadozó bármelyik másikat.
Városokban ugyebár a kóborkutyák szintén veszélyt jelentenek a macskákra!
Még most tervezd meg a cica körülményeit, én is ezt javaslom. Pl ketreces kifutó a kertben, én már csak így engednék ki cicát, ha volna nekem megint. Esetleg hámmal, nem tudom.
Van olyan tényező is, amelyre nem tudok megoldást, ha valakinek van ötlete, írja meg, légyszi: sokan sajnos patkányméreggel szennyezik a környezetet, a macksák meg sajnos meghetik a mérgezett rágcsálókat... Hogyan lehet védeni ettől a cicákat, leszámítva a benti macskákat? Ugyanis a kerti kifutó se védi meg őket ettől, hacsak nem együtt sétálunk vele és figyelünk arra, mit tesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!