Ha kölyökkorától nálam van egy cica, megtaníthatom arra, hogy békén hagyja a növényeimet?
Az enyémet érdekli a növények, inkább "karmolássza", de nem csócsálja őket meg.
Vannak szobanövények, amik nem mérgezők amúgy, pl szobapáfrány.
Nálunk megtanulta, hogy a nem (adott hangsúllyal) mit jelent. Ha épp a tálca közelébe ólálkodott, vagy épp a laptopra készült ráülni, vagy épp szétszedni valamit... ha már nagyon nem hatott semmi, akkor tapsoltam egyet, a hang kizökkentette a cselekvésből.
Ma már ilyesmit nem csinál, megjegyezte, hogy az otthagyott étel (hiába finomság), nem az övé, ott lehet hagyni mellette, laptopot is kerüli.
Mint írtam a virágokat inkább szaglássza, levelet paskolgatja, direkt úgy vannak elhelyezve, hogy ne legyenek folyton előtte, ne tudja lelökni őket. A kedvemce, Rezső a szobapáfrány, őt le szoktam rakni a földre neki, ilyenkor szaglássza kicsit. A cicafű nem vált be, mikor sikerült kinövesztenem, nem ette. Tépkedte csak.
Sosem pricceltem le ilyenért... Olyankor kap vizet, ha láb alatt van (pl sminkelek és a mosdókagyló meg a lábam közé elterül vagy mosogatok, akkor kap pár cseppet fejre és szalad is), szóval lehet beválik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!