Más macska is azt csinálja, hogy kiválaszt valakit a családból, és csak őt szereti?
Nemrég jött hozzánk egy 7 hónapos cica, aki az egész családból csak engem szeret. Most is, ahogy írok, itt ül az ölemben, dorombol és dagaszt, ami tök jó lenne, de a férjemet és a gyerekeket le se sz.rja. Komolyan, már nekem kellemetlen, hogy mindenhova követ, a többiekkel nem hajlandó jászani, se semmi. Egyszerűen otthagyja őket.
Ez normális dolog? Ki fogja nőni? Nekem nem teher, azért hoztuk, hogy szeressük, de olyan jó lenne, ha a család többi tagját is elfogadná.
Nekem is az volt a tippem, hogy a kaja miatt csinálja ezt. Mert természetesen én etetem. De akkor mondom a többieknek, hogy adjanak neki enni ők is.
Köszi a tippeket!
Nem feltétlen a kaja miatt. A macskák is egyéniségek, és bizony vannak köztük egygazdásak.
Nekünk az egyik mentett cicánk ilyen, páromnak tolta a seggét, mikor az alapítványnál cicanézöben voltunk, ő választotta lényegében, hogy a félénk macska csak neki és jujj... de csak tudta, kit kell elbűvölni. :'D
Az első naptól hozzám ragaszkodik, és bár borzasztóan rettegős volt (tőlem is), csak felém nyitott, felé egyáltalán nem. Pedig általában ő eteti őket. Négy éve van meg a cica, velem beszélget, purrog, ha leülök mászik rám, puszit oszt, jön utánam... párom meg megsimogathatja ujjheggyel. Néha. Ha nem veszi észre a macska, hogy nyúl. :D
Páromban ez azóta is tüske, emiatt lett második cicánk egy évvel később, akkor már tudatosan emberszerető barátkozós bátor cicát választva. Aki az ő macskája és én nem szerethetem el tőle. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!