Miért bántja a kandúrom a nőstényemet?
Kandúr volt itt előbb 8 hónappal. Ivartalan.
Nőstény is ivartalan.
Miután idehoztam, 1 hét alatt megszokták egymást. Összebújva aludtak, nyalogatták egymást, játékból verekedtek.
Mostanában (úgy 4 hónapja) a kandúrom ok nélkül ráugrik a kicsire, majd következik a hatalmas vernyákolás, a nőstény pedig menekül előle és fújtat rá. Tehát egyértelműen ez már nem csak egy sima cicabunyó. Van, hogy pár szál szőrét is kiharapja (persze nyoma sosincs, de 1-2 szőrpihe száll a levegőben.)
Amikor a kandúrom ilyen állat módjára viselkedik, rászólok, kirakom.
Általában amúgy elvannak egymás mellett, egyik éjszaka is egymás mellett aludtak, bár már egy ideje nem bújnak össze.
Ha kajáról van szó, akár egy tálból is esznek.
Viszont a kandúr időszakos bekattanása nagyon is aggasztó.
Miért ilyen? És ez elején miért voltak olyan jóban?
Szia!
Szerintem ez csak sima cicabunyó. Nálunk 3 ivartalan nőstény van, az egyik anya-lánya párosnál az anya folyamatosan fúj a lányára (1,5 éves) még ha felé megy, akkor is, de játékosabb jellem és ő meg a harmadik (nagynéni) macskát szekálja állandóan, aki ezt utálja és ők is hangosan bunyóznak egy ideig.
A szomszéd ivaros kandúrok nálunk nagyobb gondot okoznak...
A macska koolóniákban él, de ez nem jelenti azt, hogy feltétlen béke van.
A kicsit szerintem most tanítja a kandúr, hogy hogyan viselkedjen, mert már nem gyerek, hanem pimasz kamasz.
Ki fog alakulni mi lesz. Lehet nem lesznek legjobb haverok, de most játtszák le ki a vezér a bandában.
Remélem egyik se ivaros, mert ha ez párzási tánc, annak cicàk lesznek a vége. Nagyon korán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!