Mit csinaljak? Nem tudom elengedni
Cicám 18 éves. Az utóbbi héten sokat hányt és ment a hasa.
Elvittem állatorvoshoz. Kiderult vékonybel daganata van, és az orvosok szerint néhány hónapja van hátra.
Nem tudom ezt elfogadni. Nem tudom elaltatni.
Mit csináljak?
Mindenki olyan könnyen mondja engedjem el. De nem tudom csak így hirtelen....
Tudnak neki adni olyan tablettát/infúziót, amik enyhítik, csökkentik a tüneteket? És kapott is? Vagy ez a "pár hónapja van hátra" azt jelenti, hogy addig egyre jobban és jobban fog szenvedni..?
Ha tudnak rajta segíteni, úgy tedd komfortosabbá az utolsó pár hónapját. Aztán majd alakul és meglátod...
Ha csak szenvedne, akkor ne legyél önző. Kérlek.
Elengedni annyit tesz, hogy jobban szereted a másikat, mint saját magadat.
De hát akkor nem kell rögtön elengedni, csak figyelj arra (az orvossal), hogy ne legyenek fájdalmai, és amíg végig kíséred az utolsó útján, az elengedés/elfogadás nálad is alakulni fog.
18 éves, szép kor megélt mostanra, biztosan azért, mert szerető környezetben volt :) Erre gondolj és legyél rá büszke.
Sajnálom, nekem kutya, és macska is halt meg a kezeim között, ez az élet rendje. 18 éves, hogy nem tudtad elképzelni? Csoda, hogy ilyen hosszú életet élt, bármikor találhattad volna holtan, hidd el, az rosszabb lenne!
Most megteheted érte, hogy a szenvedéseit nem hosszabbítod meg, hidd el hogy a gyógyszerek segítenek, de attól még rosszul van, legyél kegyes hozzá, ha sokáig húzod, akkor rosszabb lesz.
Fájdalomcsillapító nem vesz el minden fájdalmat. Nézz utána rákos betegek mit mondanak a végéről. Lószrt sem ér a morfium.
A macska nem fogja tudni elmondani ha fáj neki, ezért sem tudtál a helyzetéről. Kár azt hinni hogy minőségi és fájdalom nélküli lesz az élete.
Ha szereted, ha igazán szereted, elaltatod. Hogy békében haljon meg. Megadatott neked hogy elköszönhess tőle. Legtöbbünknek ennyi se jut. De ez róla szól, nem rólad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!