Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Nem tudom elengedni. Mit...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudom elengedni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Volt egy 3.5 éves kapcsolatom. 17 éves fiú vagyok, a lány 18. Nem éreztük soha bajnak, hogy idősebb nálam, mielőtt fennakadnátok rajta.

Tavaly nyáron elkezdett furán viselkedni. Nem tartottam nagy dolognak, gondoltam, csak az iskola miatt ilyen. Nem ez lett volna az első eset. Egyszer csak elkezdett sírni és azt mondta, tartsunk szünetet. Nem értettem, miért. Nagyon égből kapott ötletnek hangzott. Mint kiderült, azért, mert ki szeretné élni magát (bulikban stb...),nem velem van a baj. Ez később még fontos lesz.

2 hétig bírta, utána, mintha semmi nem történt volna.

Ez egészen így ment szeptemberig, amikor édesanyámnak kiújult az agydaganata. Ez (szerintem) érthető módon rendesen fejbeütött, nem voltam 100%-os. Ekkor elkezdett „bunkózni” velem. Próbáltam figyelmen kívül hagyni, túl sok lett volna nekem, ha még a kapcsolatunk is tönkremenne. Októberben mondta, hogy nem érez úgy, mint az elején. Ez után 2 hétig nem találkoztunk. Egyszer csak hirtelen találkozni akart. Reszketve mentem hozzá, annyira féltem. És itt szakított velem. Miután elmondta, hogy neki ez nem megy (de ennek ellenére mindennél jobban szeret és mindig itt lesz nekem) (??), egy órát csak csókolóztunk.

Ez után ugyanúgy beszéltünk és kezdett úgy tűnni, hogy helyre tudom hozni. Egyik nap egy barátom vette észre, hogy egy másik sráccal kocsikázgatnak. Ezt nyilván számon kértem. Itt kaptam meg, hogy én borzalmas voltam és már nagyon régóta nem szeret. A szakításunk és ez az eset között 1 hét telt el. Utána természetesen az új barátja (aki 4 évvel idősebb, mint én) megfenyegetett és azt mondta, hogy nagyon jó kapcsolat lehetett, ha 6-szor megcsalt. Nem tudom, igaz-e.

Születésnapjára és karácsonyra is írtam neki 1-1 levelet (mert természetesen mindenhol le lettem tiltva), utóbbihoz vettem neki egy Pandora nyakláncot is. Születésnapi levelét sírva olvasta el, a karácsonyi el sem jutott hozzá, mert a barátja ellopta a nyaklánccal együtt. Dec. végén édesanyám elhunyt, amit nem akartam, hogy megtudjon. Valahogy mégis a fülébe jutott. Ezután egy barátomnak írogatott, hogy igaz-e. Arra nem volt képes, hogy tőlem kérdezze meg.

Azóta nem keresem. 10 percenként nézegetem a facebookját, minden olyan felületen, ahol valaha járt. Minden egyes percben rá gondolok. Nem tudok aludni sem. Nem egyszer volt, hogy be kellett gyógyszereznem magam, mert már 3-4 napja fent voltam.

Ez az egész tönkreteszi az életem. Bármit megadnék, hogy megint vele lehessek. Rá sem tudok nézni más lányokra. Nem tudok teljesíteni az iskolában, egész nap csak egyedül akarok lenni és már észrevettem, hogy az agyi kapacitásom is romlott az alváshiánytól.

Soha semmim nem volt rajta kívül. Nekem tényleg ő volt a mindenem. Nem tudok nélküle élni. Elkezdtem edzőterembe járni és hamarosan meglesz az első autóm, amire majdnem 2 éve gyűjtök. Reménykedem, hogy ez is valahogy a fülébe jut és észreveszi, hogy milyen erős vagyok.

Tehát, mit csináljak?

Nem tudom, meddig bírom még.

Attól félek, hogy ez a depresszió át fog törni egy bizonyos határt és magamat és/vagy másokat fogok bántani. Napról-napra csak rosszabb lesz

2022. febr. 3. 23:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Határozd el magad, hogy jobb leszel mindenben mint eddig, és keress másik lányt. A kocsi témán meg ne kattogj, mert nem azzal kell megfogni a nőket. Nekem is van kocsim, de ugyan az vagyok mint mikor nem volt. Ne tedd magad tönkre olyan lányok miatt akik nem értékelnek.
2022. febr. 3. 23:53
 2/10 A kérdező kommentje:
A kocsit azért hoztam fel, mert tudja, mennyire vágyok rá és milyen sokat kell dolgozzak érte. Bocsánat, ha félreérthető voltam.
2022. febr. 4. 00:14
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt kell realizálnod, hogy egy liba miatt vakvágányon van az életed. Ez a liba 1 hét alatt a hátad mögött talált egy új kant (valószínűleg már jóval előbb megvolt) és a megcsalások is esélyesek.

Játszhatod a hőst, de csak magadat teszed tönkre. Ha ez nem elég hogy megállj, akkor csináld, biztos nagyon érdekli mi van veled (nem).

Valószínűleg anyukád halála kicsinált és ezért kapaszkodsz belé ennyire, de talán azt kellene feldolgozni vagy egyáltalán dolgozni vele és akkor nem ilyen csajokra pazarolnád az időd.

2022. febr. 4. 00:18
 4/10 anonim ***** válasza:
32%

Nem kell itt libázni, felesleges.

2 gyerek összejött abban az életkorban, amikor még legózni, barbizni kellene, nem fiúzni meg csajozni.

Döbbenetes módon bejött a papírforma: x idő után az egyik fél kíváncsi lett a másik nem többi képviselőjére is. Ez ugyan az esetek 100%-ában így történik, de elképesztő módon most is így lett. Csodálkozzunk tehát tágra nyílt szemekkel.

Hiába próbálod bizonygatni, hogy milyen erős vagy, mert baromi gyenge vagy. Nem igaz, hogy nem bírsz felállni, leporolni magad és továbblépni, amikor fiatal vagy és annyi lehetőség áll még előtted.

Nem ez az egy nő van a világon.

Igen, megcsalt, közben még valahol ragaszkodik hozzád, de a vére erősebb, ez teljesen normális, senki sem 18 évesen fogja örökre lekötni magát. Fordítva is történhetett volna. Szerintem anyukád miatt vagy ilyen mélyen, normális esetben örülnél, hogy szabad vagy és mennél csajozni.

2022. febr. 4. 02:40
 5/10 anonim ***** válasza:
84%

Ez, amit leírt az első mondatában tudja mekkora hülyeség? Anno a szüleim 14, ill. 16 évesek voltak, amikor összejöttek. Anyu volt 18, apu pedig 20 éves, amikor összeházasodtak. Édesapám 86 éves volt, amikor elhunyt (1998). Az öcsémék 15 évesen jöttek össze, 20 éves korában nősült és most 46 éves. És két különböző korosztályt és világrendszert nézhetünk. A szüleim közel hét évtizedig voltak együtt. Az öcsémék is már több mint 30 éve együtt vannak. És nem ők az egyetlenek a családomban és a környezetemben.

A szerelem, legalábbis a valódi és őszinte szerelem, amit vélhetően a fiú a lány iránt érzett egyszer s mind nem teszi azt számára lehetővé, hogy oly könnyen tovább lépjen.

Az utolsó három mondatoddal meg megint csak magadat minősíted. Azt várnád el egy szülőtől, hogyha a gyereknek lelki baja van, akkor fordítson hátat neki. Egy igazi szülő ezt sose tenné meg és nem is ajánlaná másik szülőnek sem.

Ha te szülő vagy, akkor Isten óvja a fiadat/lányodat tőled, mert te bizony - legalábbis a kommented alapján - egyfelől skatulyába zárnád, másfelől pedig ha csalódás érné, akkor hátat fordítanál neki.

Kedves Kérdező! Szerintem próbálj túllépni ezen a fájdalmas szakításon. Nem lesz könnyű. Sőt nagyon hosszadalmas lesz. Nyissál más lányok felé is. A többit pedig az élet hozza magával.

2022. febr. 4. 06:54
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát!

Próbáltam egy házibuliban nyitni más lányok felé, de az lett a vége, hogy kimentem fél órát sírni. Nem akarok senki mást és még csak nem is tudok úgy tenni.

2022. febr. 4. 07:06
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csoda, hogy eddig bírtad, szakember segítsége nélkül.

Első tiniszerelem végetérése is tud nagy traumát okozni, de egy szülő elvesztése ilyen fiatalon, biztosan.

Említetted, hogy lassan lesz pénzed autóra, amire 2 éve gyűjtesz. Szerintem nem olyan fontos ilyen korban még az autó (kivételes esetek lehetnek persze), inkább költsd el a pénzt arra, hogy szakemberhez járj.

A kettő nagy trauma mély nyomot hagyhat (és már hagyott is benned, a leírtak alapján: nem alszol napokat) benned.

Nehéz időszakon vagy túl, gondolj arra, hogy a nehezén már átmentél. Viszont mindezt szakember nélkül feldolgozni NEM LEHET. Egy édesanya elvesztését azt nem lehet.

Sajnálom mindazt ami történt, kívánom, hogy idővel jobb legyen neked!

És engedd meg, hogy leírjam a saját véleményem a barátnődet illetően. Feltételezésekkel van teli, de ezek gyakran jogos és igaz feltételezések a tapasztalásaim alapján. Az a lány szerintem hülyített téged. Jó voltál neki, kihasznált. Erre írták fent, hogy többet érdemelsz nála. Jobbat érdemelsz nála. Ez így is van.

Egy olyan barátnő kell neked, ha készen állsz rá, aki nem hazudik a szemedbe, mint az exed. Légy mindig óvatos a nők terén, van aki lehazudja neked az eget csak azért, hogy minden óhaját, sóhaját teljesítsd neki.

Mondhatni több esély van arra, hogy a szart a tiszta felén fogd meg, mintsem őszinte barátnőt találj, ebben a korban. Sajnálom a sztoridat. Maradj kitartó!

Célszerű lenne az idősebb korosztályban ismerkedned, ahol érettebbek a nők.

2022. febr. 4. 08:23
 8/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm válaszod!

A szakemberen sokat gondolkodtam, de még korainak érzem. És nem tudom, mennyit segítene, nem biztos, hogy meg tudnék nyílni egy idegen előtt.

A barátnőm pedig mindent megadott, amire szükségem volt. Sőt, valószínűleg többet is, mint amit megérdemeltem. Tudom, hogy őszintén szeret/szeretett, de tény, hogy sokkal többet adtam neki, mint amennyit visszakaptam.

2022. febr. 4. 10:29
 9/10 anonim ***** válasza:
kerdezo, 17 eves vagy. meg jogilag nem is vagy nagykoru, iskolaba jarsz, el se kezdodott meg az eleted. annyi minden fog meg veled tortenni az eletben. ez az egesz kapcsolat egy regi emlek lesz. most hatalmasnak tunik, de hidd el, ahogy telik az ido ugy fog eltorpulni. engedd el
2022. febr. 4. 13:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Hat teso ez most vagy szettor vay megerosit, de csak akkor tesz tonkre ha te is hagyod. Engem 4 evig hulyitett egy lany eleg durvan es en is ereztem, hogy belebetegszem en is ekkor kezdtem neki edzeni. Nekem ez nagyon sokat segitett. Ilyenkor az szokott a baj lenni, hogy egy alom vilagban elsz es abrandozol, hogy milyen jo volt/lehetne. En nagyon sokszor krealtam illuziokat annyira tetszett de tudatositanom kellett, hogy az nincs. A csaj olyanokat mondott, hogy elete szerelme vagyok es ra 1 hettel uj pasasa volt. Gondolkozz ugy, hogybha terden csuszva is jonne vissza nem kell, mert te sokkal jobb vagy ennel es beerte egy olyan csavoval aki sokkkal szarabb mint te. Lehet bekepzeltnek tunik de amiota velem ez megtortent azota nem akarok szeretni es jobb is igy az eletm. Engedd el, sportolj es egy nap ugy fogsz visszanezni, hogy mekkora egy gyoker, hogy egy olyat kihagyott mint te es o a legnagyobb vesztes, mert te ebbol csak nyertel.
2022. febr. 4. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!