Mi baja a macskamnak, miert akart megtamadni? Felek tole
Hogy érted hogy a macskák látnak "ezt-azt"? Fejtsd ki bővebben kérlek. Próbáld kajával magadhoz szoktatni újra
2022. aug. 14. 01:01
"En hallottam errol, hogy a macskak latnak ezt-azt," Nem kéne bedőlni az ezós baromságoknak. A macskád megijedt valamitől, ennyi történt.. nem tűzijátékoznak felétek? Nálunk igen... a macskáim tiszta frászban vannak. a félelem meg agressziót szül.
2022. aug. 14. 01:11
Ha megijed valamitől, akár ilyen extrém esetben, nyugtatgatni kell szóban, kedvesen beszélni hozzá. Egyébként meg békén hagyni (fizikailag) hogy lenyugodjon. Távolról lehet többször nyugtatgatni, de ne legyen beszorítva sehova. Aztán csinálod amit szoktál, a dolgod, hagyod.
Mára el kellett hogy múljon. Ha nem így történt, irány a doki! Akkor valami baja lehet, akár idegrendszeri.
2022. aug. 14. 08:04
14/20 A kérdező kommentje:
Olvastam, hogy latnak szellemeket, demonokat, stb. Nyilvan nem ez hatarozza meg a dologhoz a hozzaallasomat, de most is csak nez ram, gyorsan veszi a levegot, es a farka ilyen oriasi, felall rajta a szor es fel tolem. Teljesen megvaltozott egy nap alatt, mar nem var az ajtoba, ha hazaerek, kerul engem, bujkal es mem ertem, mi ez. Lassan koltozok, most ki tudom zarni a szobabol es akkor nagy tere marad futkosni stb a lakasban, de a masikban nem, es ha megint rajon ez, akkor nem tudom kizarni, egy helyisegben leszunk. Mikor odajott hozzam kozel, szabalyosan feltem tole, es oke ez csak egy macska, de ha pl alszok es megbolondul es nekimegy az arcomnsk vagy barmi.. nem siman fel, hanem fel es ideges, es egyik percrol a masikra, ok nelkul
Ezesetben azonnal orvos, holnap reggel az első dolgod legyen. Az egy dolog ha valami megijeszti és picit megkergül, de az nagyon nem normális hogy azóta is ebben az állapotban van.
2022. aug. 14. 23:23
"Olvastam, hogy latnak szellemeket, demonokat, stb." Meg hófehérkét és csipkejózsikát is.
2022. aug. 14. 23:26
17/20 anonim válasza:
Megkérdezhetem hogy javult - e a helyzet? Kaptál segítséget?
Változott azóta a kapcsolat a cicával? Velem Aug. 9-én éjjel történt ugyan ez a macskával. Későig tévéztem, ő mellém feküdt. Semmi előjele nem volt, és a lábamat kinyujtottam hogy megigazítsam magamon a plédet, akkor ordítva nekem ugrott a macska. Karmolt harapott. A kezeim csúnyán megsebesültek, valamint a combomba harapott. 2 éves lány macska, eddig sosem volt gond vele, viszont ez az eset óta félek tőle. Másnap állatorvoshoz vittük, egyenlőre valami kedély javítót kapott a cica, holnap kerül sor az ivartalanító műtétre. Páromat elfogadja, vele változatlan a kapcsolat, viszont engem méreget a macska azóta is. Van egy 6 éves lányunk aki jelenleg nyaral a nagymamánál, és szeretném ha ez addig valamilyen formában rendeződne mire haza jön a gyerek.
2022. aug. 17. 16:28
18/20 A kérdező kommentje:
Nekem van egy lakotarsam, ot eddig nem kedvelte, elturte meg megturte de aznap, mikor ez volt, akkor o tudta simogatni, meg minden.
Azota minden ugyanolyan, mint volt, de neha meg felek a kozelebe menni, bar nem csinalt azota semmit
Ha ez segít, nekem először akkor csinálta, amikor ugyanígy lekapcsoltam a villanyt és megijedt, még kakit is potyogtatott. Akkor nem támadt nekem, de "búgott" és fújt, ha a közelébe akartam menni. Most tavasszal pedig azt gondolom, hogy szeparációs szorongása volt amellett, hogy hiába van ivartalanítva, szerintem érezte a bagzást... kevés időt töltöttem vele és nem tetszett neki főleg úgy, hogy nálunk a nappaliban éjszakázik zárt ajtók mögött. Egyszerűen felháborodott, hogy miért van ennyit egyedül es miért csukom be éjszakára. Mintha vérig lenne sértve és duzzog egy-egy kirohanás után. Azóta lenyugodott, mindig kap pasztát és semmi baj nincsem vele. Azt is megfigyeltem, hogy a hirtelen hangokra ugrott: például belebújtam a papucsba. Normális, hogy tartasz tőle, nem kellemes, ha az agyondédelgetett kisállat neked ront. Nekenm azt is mondták, hogy túl jó dolga van és az elkényeztetett cicák tanusítanak sokszor ilyen magatartást, mert velünk egyenrangúnak látják magukat.
2022. aug. 23. 09:00
Az is segít, ha folyamatosan beszélsz hozzá és ha esetleg támad, kizökkented: erőteljes "shhhhhh" hang kiadásával plusz ráfújsz levegőt.
2022. aug. 23. 09:02
Kapcsolódó kérdések: