A cica mostanában folyton alomnak használja az egyik kanapét. Mi az oka ennek, hogy lehetne leszoktatni róla?
Kapott új almot emrég, ilyen bejárósat, aminek fedele van, de eleinte sokáig rendesen használta, tehát nem hiszem hogy az az oka...
Remélem van valami megoldás, mert ha nincs, megválok tőle...
A kanapét alaposan és módszeresen ki kell takarítani. Hipó-domesztos-stb (ami azért a kanapét nem teszi tönkre). A cica oda végzi a dolgát, ahol "érzi", hogy volt előzmény.
Fújd be macskaűző spray-vel is a kanapé azon részét ahova szokott.
Emellett figyelni, hogy mikor "megy" oda, és akkor megfogni és az alomba tenni.
Továbbá, ha lehetőség van rá, éjszakára elzárni a kanapét - ha benti cicus - , hogy ne tudja megközelíteni.
Sajnos ezt az enyém is csinálja, de ő máshová is, pl. szőnyegre, és csakis akkor, ha nem vagyok otthon, hogy még vélketlenül se lássam meg.
Én már beletörődtem. Azt javaslom, hogy tegyél a kanapédra pl. egy gumilepedőt,( vagy más vízlepergető anyagot) és arra egy plédet, és akkor nem a kanapéd lesz olyan. A plédet meg kilehet mosni.
Ha munkahely is egyben, akkor te is ott vagy, nem? Nem tudod elzavarni, amikor felugrik a kanapéra?
Ha nem válik be, akkor lehet rendelni állatpatikában, vagy állatorvosnál egy olyan elektromos párologtató készüléket, ami feromonokat bocsát ki, amitől a macska mámoros állapotba kerül. Ha viselkedészavar okozza a kanapéra ürítést, akkor ezzel le lehet szoktatni. Érdeklődj állatorvosodnál! Nekünk is ezt javasolta.
nem értem, egyes emberek miért tartanak állatot, hogyha ennyire nem értenek hozzá, meg úgy egyáltalán nem is érdekli őket.
ilyen mondani hogy megválsz tőle, ha nem szokik le...
először is a te nevelésed eredménye, hogy odapiszkít, csak te tudod leszoktatni is mert magától nem fog rájönni hogy azt nem kéne.
másodszor, belegondoltál mikor úgy döntöttél, hogy macskád lesz, hogy ez egy érző lény, akit nem lehet csak úgy ide-oda passzolgatni ha megunod?
ha egy macskával kapcsolatban ilyen gondolataid vannak, akkor azt ajánlom, ne vállalj gyereket, mert ez a gond a macskával csepp a tengerben egy gyerekhez képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!