Hogyan lehet a macskámat leszoktatni az autóm tetején való mászkálásról?
Igen, a vizipisztoly tényleg jó ötlet: mert az a lényeg, hogy a macskát úgy kell leszoktatni az autóra mászkálásról vagy bármi másról, amit nem szeretnél,hogy csináljon, hogy ne hozzád- a látványodhoz- kapcsolja a cselekedetet. Mert ha meglátod, lesicceled, akkor tudja, hogy ha ott vagy nem szabad csinálnia. De ettől még a "hátad mögött" fogja csinálni. A vizipisztolyt azért javasolták nekem is, mert a bőrén tanulja meg, hogy ha felmászik, akkor kellemetlen neki, nem egyszerűen csak "tilos". /Én még nem próbáltam a macskáknál, de a galamboknál bevált és már nem jönnek az erkélyünkre/.
"Brutálisabb" változata, hogy egy vödör vízzel locsolod le a macskát, amikor az autón van. Ez egy nagyobb dózis a rosszból neki.
Harmadik tipp: a macskák elvileg nem szeretik az ecetet. Ahol erős ecetszag van, oda nem mennek.
Nálunk az ultrahangos macskariasztó bevált.
Igaz nem látványos a menekülés amikor bekapcsol, de elmennek.
A különbség most látszik igazán, hogy lemerült benne az aksi.
Akkorákat alszanak az autón, hogy ihaj, míg rendesen működött a riasztó, akkor viszont odébb álltak, baromira kelletlenül. :)
Nálunk valamelyik szomszéd macskája járkálta össze előszeretettel az autónk tetejét minden éjjel. A megoldás -bár elsőre baromságnak tűnhet-a következő:
Tegyél az autó eleje és hátuljára kb. 30 centire az autótol műanyag flakonba vizet. Nekünk kombi autónk van, így a kocsi hátuljára nem teszünk. Előre kb 5 palackot helyezett el a férjem, tulajdonképpen még az első sárvédő mellé is tett. Nekünk ez bevált. Kb két hete alkalmazzuk ezt és azóta nincs nyoma a macskának. Hogy ennek mi a magyarázata? Fogalmam sincs, de nálunk működik és ez a lényeg.
Próbáld ki, annyit megér. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!