Benti macskatartás?
Szeretnék itthonra egy kiscicát. A párom viszont nem akarja a sok macera miatt.
Én vállalnám hogy gondozom,takarítok utána,stb… neki csak azokon a napokon kellene ,,foglalkoznia” vele amikor én nem vagyok itthon. Hozzátenném hogy ő is állatbarát,de most nem akar az itthoni melója mellé :( 3 gyerekünk is van,ők is örülnének neki.
Kertesben lakunk,de bent tartanánk. Mentett,ivartalan cicáról lenne szó. Továbbá hogy ne ,,romboljon” kialakítanék neki saját zugot,mindenféle mütyürrel.
Ez így kivitelezhető lenne? Vagy esélytelen? Valaki volt már itt hasonló helyzetben? Ha igen, hogy győzte meg a párját?
Köszi a tanácsokat,segítséget!
F/34
Egyetértek a többi válaszolóval.
Viszont annyit szeretnék elmondani ezzel kapcsolatban, hogyha esetleg a válaszomat megmutatnád párodnak, akkor lehet segíthet egy kicsit.
Egyáltalán nem macerás cicát bent tartani.
Nyilván foglalkozni kell vele, meg gondozni.
Sokat nem is kell utána takarítani.
Ha van neki saját kis wc-je oda fog járni, azt elég nagyjából 2 naponta takarítani.
De egy macsek általában csak eszik, alszik, játszik.
Nálunk is nagyon nagyon ritkán vannak olyan napok amikor egy nap egyedül van itthon. Nem csinál semmi kárt, enni teszek ki neki bőven, azzal el van egész nap.
Arra viszont fel kel készülni, hogy egy benti cica másabb mint egy kinti. Ti lesztek neki a családja. Illetve azzal is számolni kell, hogy ha nincs mellette másik állat akkor nektek kell vele játszani, és olykor vadul játszanak. Tehát ha kisgyerekekkel élne együtt akkor oda kell figyelni.
Azt még tudom tanácsolni nektek, hogyha mégiscsak párod bele menne, akkor figyeljetek oda, hogy ne kapassátok el. Nálunk a benti cica rengeteget eszik, 2 hetes korában találta a párom, és mikor megtanult önállóan enni, akkor egyből Félix meg minden jó fajta tasakos kaját adtunk neki, ő ehhez hozzá szokott, és mást nem hajlandó megenni. Konzervet meg főtt ételt, csak megkóstolja, de ha azt adok neki enni, akkor inkább nem eszik. A tasakos cica kajáknak is borzasztóan felvitték az árát, a mi cicánk meg megeszik egy nap 4 tasakkal.
Szorítok hogy sikerüljön, viszont tényleg nem szabad erőltetni. Szép estét!
Üdv.: Egy tapasztalt benti cicás gazdi. 🐱
Ami eszembe jutott, gondolom, nektek is, de hátha nem... Kertetekben elkerített részen esetleg? Valami nagyobacska, 15-25 négyzetméteren, ahol még takarítani se kellene utána, mert trágyázná a kertet, elásva a "dolgát"? Annak egyik része -vagy az egész területecske- meg fedett volna, ahova eső esetén be tudna húzódni. Vízálló játékokkal.
És persze nálatok aki amikor ráér, foglalkozna vele, öten vagytok, ha jól értem, valaki majdnem mindig rá fog érni játszani vele, meg babusgatni.
A kerítés pedig megakadályozná a szökését, és azt, hogy patkánynál nagyobb állat zaklathassa. (A borzok ugyanis megfojthatják a macsekokat, sajnos...)
Egy valami bizonytalanít el, nem tudom, egy róka ha alulról átásná magát, bátnhatja-e szegény cicát... Bár nem valószínű, hogy pont a macskára vadászna egy róka.
(De például alul deszkázott, vagy esetleg járólapozott is lehetne a rész, csak az melós kivitelezés már, és akkor külön alom kellene neki, ahova kakilna, az kevésbé praktikus, mint ha a kertben végezni a dolgát.)
Csak egy ötlet, de biztos már gondoltatok erre is...
A kóborcicák télen is megvannak kint, hát még hogy a tietek kint biztonságban volna, elkerítve, fedett résszel, szörmékkel, zugokkal, meleg kosárkával stb... És nyilván télen is naponta ránéztek.
Figyelj, tapasztalatból mondom, hogy ezek a kompromisszumok nem vezetnek sehová. Nálunk a családban is volt már egy hasonló eset. Nálunk az volt a történet, hogy unokatesóm akart egy yorkit a házba, keresztapám viszont egyáltalán nem. Ennek ellenére uncsim meg az anyja hazahoztak egyet a menhelyről, amíg keresztapám dolgozott, és arra ment haza, hogy már otthon volt a kutya. Megbeszélték, hogy a nagy erkélyen fogják tartani, és az előszobában lesz neki vihar esetére vagy hidegebb időkre egy elkerített rész, de az ágyra, konyhába, mosdóba nem mehet majd fel. Persze a takarítást, sétáltatást ugyanúgy magukra
vállalták.Ennek az lett a vége, hogy pár napig tartották magukat az ígéretükhöz, aztán persze beengedték tartósan a házba a kutyát, ugyanúgy ott fekszik az ágyon, és keresztapámnak is sétáltatnia kell meg takarítania utána, holott ő ezt egyáltalán nem vállalta magára. A kutyától meg azóta is a hideg rázza, mert nem szereti ezt a fajtát. Szóval szerintem ha fontos neked a párkapcsolatod, akkor nem viszel haza állatot úgy, hogy azt nem beszéltétek alaposan át. És ha a párod kijelenti, hogy nem akar most kisállatot, akkor ezt tiszteletben kell tartanod, mert egy állat esetében a kompromisszumok is elolvadnak egy idő után, és úgy sem fog tartósan kint élni. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
Szia... Esetleg ablakhoz, lehet kintre egy cica napozó.A cicát néha ki tudod oda rakni, magától ki tud menni.. Almot is ki lehet rakni, ki fog szokni oda WC-re. Nekünk is így van 😃.
Cica kifutó képek vannak a neten.. Vagy vannak akik készítenek!!
www.cicabiztonsag.hu
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!