Hogyan lehet a bolhákat kiirtani? Van egy befogadott 4 hónapos cicám. Már többször fürdetem kapott bolhanyakörvet de még mindig találok benne bolhát. Mit lehetne még tenni? Gabi
Szia! Nálunk is most aktuális a bolhakérdés, szintés kiscica miatt. Sajnos ő bejött a házba, és itt is hagyott párat, szóval nekünk hatalmas bolhairtás kellett.
Nem olcsó, de kiváló: Frontline. Nálunk bevált, szerencsére.
Szia Gabi!
Elmondom a tutit:) Állatpatikában veszel Neostomosan oldatot, 2 ampullával (1 ampulla olyan 400 ft körül van)
Az egyik ampullát beleöntöd egy 2 literes műanyag palackba, és felengeded kb másfél liter vízzel. Benzin szaga van, és olyan színű lesz, mint a tej, de nem fog ártani a cicusnak. Állítsd egy lavórba, öntsd rá ezt a cuccot, és kb negyed órán keresztül locsolgasd rá, fontos, hogy mindenhol érje (a fején is!). Azonnal elpusztulnak a bolhák, és kihullanak belőle.
Ne öblítsd le, ha végeztél, akkor egy kicsit itasd le róla, és hagyd rajta megszáradni.
1 hét múlva ismételd meg, mert a bolhapeték kb. akkor kelnek ki.
Ezután tegyél rá spot-on cseppet, vagy nyakörvet.
És csinálhatod azt is, hogy veszel még egy ampullát, azt is felengeded 1 liter vízzel, beleöntöd egy permetezős flakonba, és végigfújsz mindent a lakásban, ahol a cica szokott feküdni.
Ennél nincs jobb megoldás!
Elviszed állatorvoshoz, befújja olyan bolhairtóval, ami a korának megfelelő (nem ártalmas).
Bolhásan kaptam a cicáma, és rutintalanul csak akkor vettem észre őket, amikor már nagyon elszaporodtak. Két bolhairtása volt összesen, azóta nyugi van, pedig nincs nyakörve se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!