Milyen aranyos történeteit el vannak a cicáitokról?
Az én egyik cicám annak idején berepült a szúnyoghálón. Akkor kezdtünk el szúnyoghálókat rakni az ablakra, és a cica pont kint volt az udvaron. A konyhaablakunk az udvarra nyílt, és épp ott szereltük a hálót. Végre kész, minden jó, egyszercsak a cica gondolt egyet, nekirugaszkodott, és egy nagy lyukat maga után hagyva egyszerűen átrepült a szúnyoghálón, be a konyhába.
A másik cicám meg kölyökkorában beleült a kád vízbe. Kiengedtem magamnak a fürdővizet, de valamiért elmentem még nem ültem bele a kádba, a macska pedig belógott. Megyek vissza, odaérek a kádhoz, a cicám meg teljes nyugodtsággal ücsörgött a neki nyakig érő kád melegvízben.
Vettünk kályhát. Első begyújtás. A macska leül mellé és nézi. Tapogatja. Közben melegszik. Egy idő után nem ér hozzá, csak a mancsával közelít.
Állok neki hamuzni. A macska teljes pánikban bököd. A mancsával mutatja, ahogy közelített a kályhához.
Ezt nem néztem ki egy macskából.
Ja, nyilván attól lesz valaki felnőtt, hogy szarba se veszi az állatok életét.
Nekem már több macskám van így is, mint amennyit anyagilag kényelmes lenne vállalni, de képzeld, nem derogált ivartalanítani őket, pedig még csak nem is kintiek. Ha kint tartod őket, ez lenne a minimum, nem kellett volna megvárnod, hogy ennyien legyenek, akkor nem lenne "kisebb vagyon".
Ez most nem kötekedésből, de miért okos egy macska attól ha felugrik a székre, vagy oda megy inni ahol vizet talál?
Van egy foltos macskám, jópár éves, már kicsit szottyadt szegény az öregségtől, de kifejezetten intelligens. A kölykeit hagyja enni pedig tudom hogy éhes, mégis megvárja amíg azok szenvednek egy falaton (most tanulnak enni) és csak utána eszi meg a maradékot. Ha bent van a lakásban és hallja hogy nyílik az ajtó, elbújik mert apa ki szokta paterolni, ha tiszta a levegő előjön. Volt hogy kipiszkálta a hűtő mögé esett falatot egy bottal amit a kályhánál talált tök egyedül. Mindig jelez ha ki kell menni, bent nincs alom és inkább megpusztul fájdalmában mint hogy a lakásba piszkítson; egyszer esett meg hogy meg volt fázva és későn vettem észre hogy szólt; bement a fürdőbe és a zuhany lefolyóba pisilt, amit utána elég volt leengednem vízzel. Továbbá mindig hoz egeret, ott vár a lyuk felett órákat. Öreg de hűséges. Nagyon fogom sajnálni mikor lejár az ideje.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!