Hogyan tudnék kamerát erősíteni Nimródra?
Szia!
Engem meghatott az ötleted. Rájöttem, hogy kis Barack cicám mindenhova el szokott kísérni, mondhatni utazgat velem, én pedig önző módon teljesen figyelmen kívül hagytam az ő életét. Biztos sokszor hívott, jelzett, szerette volna, ha vele tartok.
Az a szerencsém, hogy pont van egy nagyon ügyes nyerges ismerősöm, úgyhogy átszaladtam hozzá Barack cicával. Levette a méreteit. El is készült egy hét alatt kompletten, gurtnival, vörös színben, amilyen Barack cica.
Egy Canon Eos 1Dx Body gépem van, minden tartozékkal együtt csak két és fél kg. Olvastam a macska teherbíró képességével kapcsolatos aggályokat, de úgy voltam vele, hogy ha te elbírtad a bontott téglát, neki sem lesz baja.
Szereztem mobilnetet is, hogy élőben tudjam követni a teljes akciót. Feljegyeztem a kalandokat az elmúlt 1 hónapban, Barack cica 2-7 órákra tűnt el. A kamera maximum 4 óráig bírja, szóval utána kell mennem, ha ma rakoncátlan kedvében lesz.
Múlt hét szerdán jött el a várva várt nap. Egy hónapig készültem rá (futni is jártunk Barack cicával, hogy bírja a strapát). Megetettem, felszereltem a kamerát és belopóztam a házba. Belőttem a rendszert, tökéletesen működött.
Kb. 1 percig, mert utána elkezdett remegni a kép. Nem tudtam megfejteni, miért van ez. Barack cica ráadásul elakadt a ház mellett az ároknál, arra vezet kalandjainak útja minden áldott nap. Kimentem megnézni, hívtam, és mikor elindult felém, rogyadozott a csöpp kis lába szegénykének. Nagyon elszomorodtam, azt hittem legalább a csipkebokorig eljut (odáig tudtam rejtőzködve utána lopakodni még régebben, ott szokott üldögélni).
Teljes sokk, a semmiért harcoltunk, edzettünk, egyszerűen nem bírta el. Ezek szerint a bontott tégla és te, illetve a kamera és cica között nincs összefüggés.
Nem tudtam elfogadni, hogy vége, összeroskadtam és zokogtam a kertben. Mikor megnyugodtam és felnéztem, ott állt előttem Cudar, a kuvaszunk. Dugta oda az orrát.
Egyből tudtam, mit kell tennem, azonban csak egy nyereggel rendelkeztem. De a rendszer kész volt, és nem akartam megint feleslegesen várni, úgyhogy odakötöztem Barack cicát Cudar kutyához. Jól festettek együtt! A cica fenséges volt, látszott rajta, hogy szinte mindenen uralkodik.
Mivel a 70 kg-os Cudar kutya mindent kibír, rászereltem + akkumulátorokat, ipadot és hangfalat, hogy tudjak helyettük is beszélni (főleg ha valaki megijed a nagy kutyától).
Kiengedtem őket. Az utca feléig minden rendben ment, de utána észrevettem, hogy Barack cica szinte mindig másfelé néz szomorúan, mint amerre Cudar kutya tart. Szóval egyáltalán nem a macskám életébe nyertem betekintést, hanem a kutyám rohangálásába. Ráadásul annyira szaladgált, hogy az utca vége felé az egész rendszer macskástul a hasára csúszott, szóval fejjel lefelé jött a kép a továbbiakban. Nem is találkoztak senkivel, úgyhogy a hangfal is felesleges volt. Összeszedtem őket és hazajöttünk.
Azt hiszem, várnunk kell még ezzel, amíg kisebb kamerákat nem gyártanak. Hacsak nincs kedved összekötözni Nimród cicát Barackkal, hátha ketten elbírják a felszerelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!