Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan tudnék kamerát erősíten...

Hogyan tudnék kamerát erősíteni Nimródra?

Figyelt kérdés
Sziasztok, szeretnék egy kb. másfél kilós Sony kamerát a macskám hátára (kb. 7 kilós main coon) erősíteni, hogy láthassam, merre csámborog nap közben. A kamerán van éjszakai mód is, így látnám az éjszakai életet is. Arra gondoltam, hogy bőrdíszművessel egy kis nyerget készíttetek, hogy szépen nézzen ki a cica, ha a vendégek látják. Abban "ülne" a kamera. Idővel szeretnék fejleszteni: hangszórót is kötnék a macskára, hogy tudjak helyette beszélni olyasmiket, hogy "én Nimród cica vagyok". Milyen gurtnival, hogy csatolnátok fel a kamerát?
2010. szept. 18. 15:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Te nem vagy normális már ne is haragudj... Szerinted véletlenül nem nőttek a macskák hátára kamerák? Te mit szólnál ha 24 órán keresztül mondjuk 15 kilós dolgot kötnének a hátadra? Ha már ennyi felesleges pénzed van (ezek alapján van bőven) akkor vegyél minikamerát... De szerintem még az is hülyeség lenne. Amin én elröhögtem magam az a hangszóró volt... azt inkább nem is kommentálnám.
2010. szept. 19. 16:32
 12/14 A kérdező kommentje:
Ma hajnalban teleraktam a hátizsákom a kert végében felhalmozott bontott téglával. Ráálltam a mérlegre, és végül 17 kilogramm került bele. Nimród cica nagyon figyelte, hogy mit csinálok. :) Ma egész nap rajtam volt a zsák, délután még szundítottam is benne egyet. Nem mondom, hogy kényelmes, de meg lehet szokni! Főleg, ha értelme van. (Pl. ha látnám, hogy a gazdám örül neki, szívesen hordanám.) A nagy kamera azért kell, mert sokkal szebb képet ad. Szeretném, ha ez lenne az első egész estés, teljes egészében macska által rögzített film. Már elkezdtem hozzá írni a forgatókönyvet is. Végül úgy döntöttem, hogy Nimród cicával leülök, és végignézzük a filmművészet remekeit. Hagyjuk a fenébe a kamerás projektet, hiszen még a legnagyobbak stílusát sem ismeri.
2010. szept. 20. 00:37
 13/14 AmonRe válasza:
100%

Szia!

Engem meghatott az ötleted. Rájöttem, hogy kis Barack cicám mindenhova el szokott kísérni, mondhatni utazgat velem, én pedig önző módon teljesen figyelmen kívül hagytam az ő életét. Biztos sokszor hívott, jelzett, szerette volna, ha vele tartok.

Az a szerencsém, hogy pont van egy nagyon ügyes nyerges ismerősöm, úgyhogy átszaladtam hozzá Barack cicával. Levette a méreteit. El is készült egy hét alatt kompletten, gurtnival, vörös színben, amilyen Barack cica.

Egy Canon Eos 1Dx Body gépem van, minden tartozékkal együtt csak két és fél kg. Olvastam a macska teherbíró képességével kapcsolatos aggályokat, de úgy voltam vele, hogy ha te elbírtad a bontott téglát, neki sem lesz baja.

Szereztem mobilnetet is, hogy élőben tudjam követni a teljes akciót. Feljegyeztem a kalandokat az elmúlt 1 hónapban, Barack cica 2-7 órákra tűnt el. A kamera maximum 4 óráig bírja, szóval utána kell mennem, ha ma rakoncátlan kedvében lesz.

Múlt hét szerdán jött el a várva várt nap. Egy hónapig készültem rá (futni is jártunk Barack cicával, hogy bírja a strapát). Megetettem, felszereltem a kamerát és belopóztam a házba. Belőttem a rendszert, tökéletesen működött.

Kb. 1 percig, mert utána elkezdett remegni a kép. Nem tudtam megfejteni, miért van ez. Barack cica ráadásul elakadt a ház mellett az ároknál, arra vezet kalandjainak útja minden áldott nap. Kimentem megnézni, hívtam, és mikor elindult felém, rogyadozott a csöpp kis lába szegénykének. Nagyon elszomorodtam, azt hittem legalább a csipkebokorig eljut (odáig tudtam rejtőzködve utána lopakodni még régebben, ott szokott üldögélni).

Teljes sokk, a semmiért harcoltunk, edzettünk, egyszerűen nem bírta el. Ezek szerint a bontott tégla és te, illetve a kamera és cica között nincs összefüggés.

Nem tudtam elfogadni, hogy vége, összeroskadtam és zokogtam a kertben. Mikor megnyugodtam és felnéztem, ott állt előttem Cudar, a kuvaszunk. Dugta oda az orrát.

Egyből tudtam, mit kell tennem, azonban csak egy nyereggel rendelkeztem. De a rendszer kész volt, és nem akartam megint feleslegesen várni, úgyhogy odakötöztem Barack cicát Cudar kutyához. Jól festettek együtt! A cica fenséges volt, látszott rajta, hogy szinte mindenen uralkodik.

Mivel a 70 kg-os Cudar kutya mindent kibír, rászereltem + akkumulátorokat, ipadot és hangfalat, hogy tudjak helyettük is beszélni (főleg ha valaki megijed a nagy kutyától).

Kiengedtem őket. Az utca feléig minden rendben ment, de utána észrevettem, hogy Barack cica szinte mindig másfelé néz szomorúan, mint amerre Cudar kutya tart. Szóval egyáltalán nem a macskám életébe nyertem betekintést, hanem a kutyám rohangálásába. Ráadásul annyira szaladgált, hogy az utca vége felé az egész rendszer macskástul a hasára csúszott, szóval fejjel lefelé jött a kép a továbbiakban. Nem is találkoztak senkivel, úgyhogy a hangfal is felesleges volt. Összeszedtem őket és hazajöttünk.

Azt hiszem, várnunk kell még ezzel, amíg kisebb kamerákat nem gyártanak. Hacsak nincs kedved összekötözni Nimród cicát Barackkal, hátha ketten elbírják a felszerelést.

2013. ápr. 17. 12:08
 14/14 anonim ***** válasza:
13, make my day :)
2013. ápr. 17. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!