Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macska karmolás körül lila...

Macska karmolás körül lila folt van, menjek orvoshoz?

Figyelt kérdés

Mély lyukat ejtett, nem karmolt. Megijedt míg itthon tornáztam, fenyegetésnek vette és nekiugrott a lábamnak. A lyukak kedd óta varasak, de a seb körül egy fehér kör után lilás kör veszi körül. Olyan, mintha véraláfutás lenne de gyűrű formájú nem az egész olyan!

Lázam nincs, csak nyomásra fáj egy nagyon kicsit. Frissen telibe kentem teafaolajjal.

A cica benti, kullancs nem járt benne soha, kombi+felv oltással oltott.

2022. máj. 12. 11:45
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
91%

2-es, a vérmérgezésnek semmi köze a tetanszhoz, ne írj ilyeneket...

Kérdező, egy tetanusz elleni szuri nem fog ártani, legalább ha legközelebb ilyen történik nem lesz rá szükség. Ha csúnya, akkor feltárják maximum, de kép nélkül nehéz megmondani.

2022. máj. 12. 14:04
 12/32 anonim ***** válasza:
34%
Nekem 5 nap múlva múlt el. Most jön le a varr. En sem voltam orvosnál fertőtlenítsd le és kész.
2022. máj. 12. 14:18
 13/32 anonim ***** válasza:
81%
Pedig a tetanusz fertőzés egyik első tünete a sebkörüp levő lilás pirosas folt. Utána jönnek 1-3hét jönnek az izom görcsök ,majd a légzés leállás.
2022. máj. 12. 14:20
 14/32 anonim ***** válasza:
71%
Igen. Sárgarépaevéstől pedig megtanulsz fütyülni, és ha maszturbálsz akkor leszárad a kezed. Bizony.
2022. máj. 12. 15:21
 15/32 A kérdező kommentje:

[link]

Ez lenne az. Nem lett nagyobb, nem vagyok rosszul.

2022. máj. 12. 16:33
 16/32 anonim ***** válasza:
Ez nem néz ki jól. Menj el vele orvoshoz.
2022. máj. 12. 16:38
 17/32 anonim ***** válasza:
85%
Tökmindegy, mit teszel rá kívülről, mert nem ott van a lényeg, hanem belül, mivel ez egy mély, szúrt seb, aminek beforrt a teteje. Anaerob kórokozóknak kedvezők az ilyen körülmények. Elfertőződhet, és a tetanusz elleni oltás sem fog ártani. Ha valami vörös csíkot látsz, az nemcsak a tetanuszfertőzésre utal, hanem egy csomó másra is. Ne várd meg ezt, hanem menj el vele sürgősségire és tisztíttasd ki.
2022. máj. 12. 16:41
 18/32 anonim ***** válasza:
Mint már írtam : menj a baleseti sebészetre. Ma.
2022. máj. 12. 16:43
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
És ebből a szempontból nem számít, hogy a macskádnak milyen oltásai vannak, hacsak nincs veszettség elleni védőoltása is. Mert az az egy, ami zoonózis, a többi macskabetegségek ellen védi, kizárólag őt és nem téged.
2022. máj. 12. 16:43
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Jó mély seb! Ugyan már nem vérzik, de a seb alatt a szövetekben gyulladás van a bejutott idegen kórokozók miatt!

Persze, nem feltétlenül jelent súlyos problémát, de, komoly fertőzés is lehet belőle, aminek lehetnek igen súlyos következményei!

Amint lehet, a biztonság kedvéért menj el a házi orvoshoz!

2022. máj. 12. 16:54
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!