Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskaháló felrakásához kell...

Macskaháló felrakásához kell engedélyt kérni a szomszédoktól?

Figyelt kérdés
Olyan a teraszunk, hogy nincs teteje, vagyis nem csak függőlegesen kéne felhelyezni a hálót, hanem kéne neki vízszintes tető is. Így viszont már fakeret is kéne, ez kicsit nagyobb beavatkozásnak tűnik, talán a homlokzatba is bele kell fúrni. Ebben az esetben elvileg kötelező lenne engedélyt kérni? Nagyon nem elfogadóak (trambulin sem kerülhetett a kertbe a szomszéd gyerekeinek), így inkább csak úgy felrakatnám, ha szabályos úgy is :D

2022. ápr. 20. 22:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nem azt írtam, hogy egy személyben határoz, nyilván nem ő a király ott és nem ő a tulajdonosa a tömbnek vagy a lakásszövetkezetnek, vagy ami van. Hanem a tulajdonosok képviseletében jár el. Miért gondoltad, hogy megkéred a szomszéd engedélyét, mit vársz tőle, amikor magad írod, hogy a közös tulajdonról a közösség határoz. Vagy a szomszéddal ketten alapítottátok a társasházat, ez kétlakásos? Nyilván nem. Kitörölheted a sejhajodat azzal, ha a szomszéd bőlogat az ötletedre. Az alapító okiratban választ találsz a macskaháló felszerelésére. Mert lehet, hogy már benne van az erre szóló szabály. Velem nem kell fennhéjáznod, én lesz4rom a te ügyedet, hogy meg tudod-e oldani, egyelőre még információval kisegítettelek. Szóval az alapító okiratot olvasd el. Ha nem találsz rá választ a társasház szmsz-ét, akár arra vonatkozólag mikor, kinek kell beterjesztened a kérdést amit szavazásra szeretnél bocsátani. emellett, ha utcai (közterület) homlokzatra kerülne ez a felépítmény még a főépítészt is keresd meg a látványtervvel, mondjon valamit ő is. Végső esetben, a tervezett változtatás miatt lehet, hogy polgármesternek településképi véleményezésére is szükség van. Ne azért bontassák le veled, mert engedély nélkül beépítetted az erkélyt, ami a hasznos alapterületét is növeli adott esetben az egész háznak, a zöldfelületi mutató is változik. Ez szőrszálhasogatás egyértelműen, de ha a végére le kell bontanod mindent akkor az szívás, fizetheted a büntetést, ha kiróják. De az is ugyanolyan szívás, ha megcsinálhatnád, de hibás, hiányos tájékozódás miatt mondasz le róla. Tehát összefoglalva: alapító okirat (aktuális), szmsz, főépítész és utána a közös képviselővel a legszebb mosolyoddal megkonzultálod. És iparkodj vele, mert a szakik telítődnek nyárra, a macska nem októberben szeretne kiülni a biztonságosra behálózott erkélyére, hanem már a munka ünnepét ott heverészve szeretné eltölteni:)
2022. ápr. 21. 14:26
 12/18 A kérdező kommentje:

"Kitörölheted a sejhajodat azzal, ha a szomszéd bőlogat az ötletedre" De én azt hol írtam, hogy átmegyek és megkérdezem tőle? Közgyűlésen való megszavaztatást írtam, amikor részleteztem.

"Velem nem kell fennhéjáznod, én lesz4rom a te ügyedet, hogy meg tudod-e oldani, egyelőre még információval kisegítettelek." Ahhoz képest, hogy leszarod, mégis visszajössz kioktatni. És nem én kezdtem lekezelő stílusban írni neked, hanem te nekem.

2022. ápr. 21. 14:32
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem kioktatlak baszki, segítek, olvassál már. Érzések helyett szedd ki ami a hozzászólásomból hasznos lehet a háló létrejöttéhez. Azért jövök vissza, mert semennyire nem érdekel, hogy vergődsz, de az ügyedet előre mozdíthatom a gondolataimmal, itt meg ez a lényeg. El se olvastam a hozzászólásaidat, mert nem vitázom, türelmem se volt meg nem is érdekel, most infót adok mert van kedvem. Kell, nem kell. Alapító okiratot elolvastad már? Ne a társasházi törvényt, azzal ráérsz, ha makacs vagy bunkó a kk. akkor majd jogászkodsz ha kell a háló, hidd el célravezetőbb lesz ahogy írtam, fokozatosan.
2022. ápr. 21. 14:43
 14/18 A kérdező kommentje:
Oké, értem. Köszönöm az infokat. Azért szerintem senki sem örülne neki, ha úgy, hogy el sem olvassák a hozzászólásait, lehülyézik kb. Infot úgy is át lehet adni, ha nem ír az ember olyanokat, hogy "ez a tudásszint nem elfogadható".
2022. ápr. 21. 14:52
 15/18 anonim ***** válasza:
Az a legtisztább, ha megkérdezed őket, tényleg vannak olyan suttyók, akik mindenbe belekötnek, csak a szaftos vita kedvéért. Akkor tiszta lesz a lekiismereted
2022. ápr. 21. 15:45
 16/18 anonim ***** válasza:
11, Tudod te egyáltalán, mi az a macskaháló? Milyen erkélybeépítés meg zöldfelületi mutató, jézusom...
2022. ápr. 21. 17:19
 17/18 anonim ***** válasza:
A macskaháló az nem olyan, mintha napernyőt vagy szunyoghálót tennél fel? vagy futónövényeket? Ezekről nem kérdezném meg a szomszédokat a társasházban, a macskahálóról miért kell? Nem fal, nem ablak.. - csak kérdezem.. én sem tudom a választ
2022. ápr. 27. 09:54
 18/18 A kérdező kommentje:
Hát próbáltam leírni, hogy nincs tető a teraszon, ezért vagy a homlokzathoz kell rögzíteni a háló tetejét, vagy tetőt építeni és ahhoz rögzíteni a hálót. Emiatt merült fel bennem, hogy nem csináltathatom meg csak úgy.
2022. ápr. 27. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!